F4: Nogaro: Harde leerschool voor de Belgen

Ugo de Wilde - FFSA Academy
Ugo de Wilde - FFSA Academy
Tijdens het paasweekend werd het Frans circuitkampioenschap in gang geschoten op het circuit van Nogaro. Naast ondermeer de twee races voor het Franse GT4 kampioenschap stonden ook de drie openingsraces van het Franse formule 4 kampioenschap (FFSA Academy) op het programma. Twee jonge Belgen, Ugo de Wilde en Amaury Cordeel, kozen voor dit laatste kampioenschap om hun debuut in de autosport te maken. Het werd een moeilijk debuut voor beide jongelingen, de Wilde haalde driemaal de meet maar achteraan in het peloton, Cordeel was tweemaal betrokken bij een race-incident en moest evenveel maal opgeven.
  • Inforegio
In de kwalificatie was het Victor Martins die de snelste chrono liet optekenen in 1:29.844. Amaury Cordeel reed een bemoedigende negende chrono op 0.838 van de tijd van Martins, de 14 jarige Ugo de Wilde kwalificeerde zich op de zestiende en laatste plaats.

pregrid race 1 Nogaro
pregrid race 1 Nogaro
In de eerste race kende Cordeel een bemoedigend wedstrijddebuut maar in de negende ronde kon hij een aanrijding met Florian Venturi niet vermijden en beide piloten moesten de race staken. Ugo de Wilde haalde het einde van zijn eerste race wel hij finishte op de dertiende plaats. Martins won de race voor Pierre-Alexandre Jean en Arthur Rougier.In de tweede race haalden onze beide landgenoten de finish, Ugo de Wilde op de veertiende plaats en Amaury Cordeel op de zestiende. Javier Gonzalez kwam als winnaar over de lijn voor Hugo Chevalier en Charles Milesi. De Wilde zag ook in de derde en laatste wedstrijd de finishvlag, hij eindigde vijftiende. Cordeel ging in de fout en moest zijn beschadigde wagen aan de kant zetten. Martins won die laatste race voor Jean en Florian Venturi. Victor Martins is de eerste leider in de puntenstand, de Belgen zijn voorlopig nog puntenloos.      

Foto: Ugo de Wilde & FFSA Academy
 

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 17 april 2017.

  • VR Racing