van der Horst

Felipe Nasr naast Marcus Ericsson bij Sauber in 2015

Felipe Nasr - GP2
Felipe Nasr - GP2
De Braziliaan Felipe Nasr wordt volgend jaar de teamgenoot van Marcus Ericsson bij Sauber. De huidige rijders Adrian Sutil en Esteban Gutierrez, alsook reserverijder Giedo van der garde kunnen uitkijken naar een nieuwe werkgever. De precaire financiële toestand van het Zwitserse team leidde tot de beslissing om te kiezen voor twee betalende rijders.
Felipe Nasr -Carlin
Felipe Nasr -Carlin
De 22-jarige Felipe Nasr, die de laatste drie seizoenen uitkwam in de GP2,  kan rekenen op de gulle steun van Banco do Brasil. De Braziliaan bezit het nodige talent, dat bewijst zijn titel in 2011 in het Brits F3 voor Kevin Magnussen. Dit jaar bezet hij de tweede plaats in het GP2 kampioenschap en was hij ook reserverijder bij het Williams F1 Team.


Adrian Sutil kon zijn ontgoocheling niet verbergen en liet weten dat hij een contract heeft met Sauber voor het seizoen 2015. Het F1 team repliceerde dat hij volgend jaar toch niet aan de bak zou komen bij Sauber zelfs wanneer ze zijn contract respecteerden,
Giedo van der Garde - Sauber-Ferrari
Giedo van der Garde - Sauber-Ferrari
want in dat geval had het team niet eens het geld om volgend jaar aan de start te komen. De komst van nieuwe sponsors en/of betalende rijders was een noodzaak om te overleven. Ook Nederlander van der Garde is teleurgesteld, hij beschikt over een persoonlijke sponsor en er was hem min of meer beloofd dat hij volgend jaar zou rijden, maar blijkbaar beschikken Nasr en Ericsson over een veel groter budget.

Foto's: GP2 Series & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 6 november 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons