van der Horst

Felix Rosenqvist ook op Nürburgring aan de bak voor Mercedes

Felix Rosenqvist - Mercedes-AMG C 63 DTM
Felix Rosenqvist - Mercedes-AMG C 63 DTM
BMW legde afgelopen weekend op de Moscow Raceway beslag op de eerste vier plaatsen in de zondagrace, een knap resultaat dat constructeur Mercedes het Beierse merk op zaterdag had voorgedaan met Robert Wickens als winnaar voor Paul di Resta, Gary Paffett en Maximilian Götz. Ook Mercedes-debutant Felix Rosenqvist reed zich op zaterdag in de kijker met een tiende stek. De 25-jarige Zweed uit Malmö scoorde bij zijn debuut meteen een eerste punt, een hoogstandje waarvoor hij thans door Mercedes-AMG-baas Ulrich Fritz beloond werd met een tweede aantreden op de Nürburgring begin september.
  • Shopa
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Rosenqvist kwam op de Moscow Raceway voor het eerst in actie nadat hij het Mercedes-zitje van Esteban Ocon had geërfd; de snelle Fransman had zelf het bij Manor F1 vrijgekomen stuur van Rio Haryanto overgenomen nadat de Indonesiër zijn budgettaire verplichtingen niet meer kon nakomen.

Rosenqvist verraste in Moskou meteen door de negende tijd neer te zetten voor race 1. In een wedstrijd die door Mercedes werd gedomineerd moest de snelle Zweed in  het bouillante DTM-peloton slechts één plaatsje inleveren en pakte hij met een tiende plaats een eerste punt.  In een door BMW gedomineerde tweede treffen verging het hem minder goed. Vertrokken vanuit dertiende stelling, tikte hij als negentiende aan.

Onze man reageerde recent ook op de beschuldigende vinger van racewinnaar Marco Wittmann die stelde in qualifying 2 door Rosenqvist gehinderd te zijn geweest, iets wat er de BMW-rijder evenwel niet van weerhield de pole te pakken.

"Die beschuldiging slaat nergens op en is belachelijk. Da's overduidelijk als je de data bekijkt. Precies in de ronde waarin ik Wittmann zou gehinderd hebben lukte ik mijn snelste ronde van het hele weekend met groen in elk van de sectoren. Marco stond op pole en de wedstrijdleiding zag geen aanleiding voor een onderzoek." aldus Rosenqvist's reactie.

Foto's: Daimler AG
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 24 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons