van der Horst

Alonso mist GP Monaco en rijdt Indy 500 met McLaren

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Nieuws heet van de naald: Fernando Alonso laat dit jaar de Grote Prijs van Monaco aan zich voorbijgaan en komt aan de start van de 500 mijl van Indianapolis. McLaren zal één wagen inschrijven voor Alonso voor de 101e editie die op 28 mei wordt verreden. De wagen zal een Honda-krachtbron krijgen en worden ingezet door Andretti Autosport. Gezien de wedstrijd op hetzelfde ogenblik valt als de Grote Prijs van Monaco, zal Alonso verstek geven voor één van de hoogtepunten van het F1-seizoen 2017. Wie hem zal vervangen, is nog niet geweten.
"Ik racete nog nooit in de IndyCar en ik heb ook nooit eerder op een super speedway gereden", zegt Alonso in een reactie. "Ik ben er evenwel zeker van dat ik het snel gewoon wordt. Ik heb veel IndyCar actie op TV gezien en het is duidelijk dat je veel precisie nodig hebt om zo dicht bij elkaar te racen tegen 350km/h. Het zal een steile leercurve zijn, maar ik vlieg meteen naar Indianapolis na de Grote Prijs van Spanje. Vanaf 15 mei zal ik onze McLaren-Honda-Andretti wagen aan de tand voelen, waarbij ik hopelijk elke dag flink wat kilometers zal kunnen afmalen."

"Ik won de Grote Prijs van Monaco tweemaal en het is een van mijn ambities om de Triple Crown (GP Monaco, Indy 500 en 24 Uren van Le Mans) te winnen. Tot dusver lukte daar slechts één rijder in: Graham Hill. Het is een flinke uitdaging, maar ik ben er klaar voor. Ik weet nog niet wanneer ik in Le Mans ga rijden, maar ik plan dat ooit te doen. Ik ben slechts 35, ik heb nog zeeën van tijd daarvoor.

Alonso zal uitkomen voor het team van ex-F1 rijder en voormalig Indy-kampioen Michael Andretti. Het team won met Alexander Rossi vorig jaar de Indy 500 en Rossi zal ook dit jaar deelnemen, als teamgenoot van de Spanjaard. De bolide van Alonso zal overigens in de gekende oranje McLaren-kleuren worden getooid. Andretti zelf verwacht veel van Alonso en zei dat zijn gebrek aan ervaring geen probleem mag zijn, terwijl McLaren-baas Zak Brown de Spanjaard loofde als beste rijder ter wereld...

Foto: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons