van der Horst

Fernando Alonso: “Sommige teams kunnen nieuwe regels verkeerd interpreteren”

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Volgens Fernando Alonso bestaat er een grote kans, door de reglementsveranderingen voor dit F1-seizoen, dat de teams de nieuwe reglementen verkeerd kunnen interpreteren. Met de komst van deze aanpassingen op vlak van aerodynamica dit jaar zou de rangorde van het veld wel eens kunnen veranderen. Ook zouden de nieuwe bolides veel sneller moeten zijn vergeleken met vorige jaren. “Wanneer er nieuwe regels van toepassing zijn, kan je geluk hebben of het omgekeerde”, aldus de tweevoudige wereldkampioen aan Motorsport.com. “Het hangt er vanaf hoe elk team de regels interpreteert, en hoe de denkwijze over de wagen is.”
Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
"Misschien verkies je om rechts te gaan en iemand anders in de paddock besluit om naar links te gaan. En dan tijdens de vierde of vijfde race merk je dat uw aerodynamische samenstelling naar links moet omdat je verkeerd bent gestart door naar rechts te gaan”, aldus de teamgenoot van Stoffel Vandoorne. “Hopelijk behoren we tot degenen die het goed doen vanaf het begin.” McLaren kende de laatste jaren vele problemen, merendeel lag de schuld bij motorpartner Honda, maar de 32-voudige Grand Prix winnaar denkt dat de aerodynamica voor 2017 een beslissende factor zal zijn in plaats van de krachtbron.

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
“Laat ons zeggen dat Mercedes, de krachtigste topper, moeilijk bij te benen valt. Dat weten we en ook de rest weet dat”, gaat de Spanjaard verder. “Maar ik denk dat we dicht genoeg kunnen komen om met hen te kunnen strijden. Ik ben er 100% van overtuigd dat we de kracht gaan bereiken die we voor ogen hebben. Op aerodynamisch vlak is het op dit moment nog een vraagteken.” De 35-jarige Alonso liet verder weten dat zijn motivatie voor dit seizoen 'hoog' is, en dat Honda vooruitgang heeft geboekt. “Ik denk dat die heel positief zijn en het geeft me het volste vertrouwen voor 2017. Ik kijk heel erg uit naar Australië in maart”, besluit Stoffel's teammaat uit Oviedo.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 1 februari 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons