van der Horst

Ferrari bevestigt hypercar voor 2023

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Ferrari heeft zojuist bevestigd dat het merk zal deelnemen in de nieuwe Hypercarklasse van het FIA World Endurance Championship en dat vanaf 2023. Dat betekent dat Ferrari voor het eerst in decennia opnieuw een gooi doet naar de algemene overwinning in de 24 Uur van Le Mans.
  • G&A Motors Motorsport
De Hypercarklasse zal vanaf dit jaar de dienst uitmaken in het WEC. Het wordt de hoogste klasse binnen het kampioenschap. Ferrari heeft nu ook bevestigd dat het een wagen voor deze klasse zal bouwen voor het seizoen 2023. Dat betekent dat het Italiaanse merk het zal moeten opnemen tegen fabrikanten zoals Toyota, Glickenhaus, Peugeot, Porsche en Audi.

Ferrari 312 P 1969
Ferrari 312 P 1969
Het is al van 1965 - denk aan de befaamde gevechten tussen Ford en Ferrari - geleden dat Ferrari nog won in Le Mans. De laatste maal dat Ferrari officieel een prototype inzette in de etmaalrace was in 1973, met onder jacky Ickx als rijder. In 1993 volgde nog de Ferrari 333 SP ontwikkelt door Dallara, maar deze wagen werd enkel door privéteams ingezet in het IMSA kampioenschap en de International Sports Racing Series maar was nooit succesvol in Le Mans. De afgelopen jaren was Ferrari wel succesvol in de GT-categoriën. Zo wonnen ze in 2019 de titel voor de GTE Pro categorie met de AF Corse Ferrari 488 GTE Evo.

24 Hours of Le Mans 1958 - Ferrari 250 Testa Rossa
24 Hours of Le Mans 1958 - Ferrari 250 Testa Rossa
"In meer dan zeventig jaar racen, hebben we onze auto's naar de overwinning geleid met behulp van geavanceerde technologische oplossingen. Met het nieuwe Le Mans Hypercarprogramma bevestigt Ferrari nogmaals zijn sportieve toewijding en vastberadenheid om een hoofdrolspeler te zijn bij de grote wereldwijde motorsportevenementen", aldus Ferrari-baas John Elkann.

Meer details over het Hypercarprogramma van Ferrari worden binnenkort bekendgemaakt.

Foto's: Thomas Smets, Wilfried Geerts & Ferrari
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op woensdag 24 februari 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons