van der Horst

Ferrari boven bij eerste races voor de GT Open Winter Series

GT Open Winter Series
GT Open Winter Series
Op het circuit van Paul Ricard vond zaterdag de eerste manche van de GT Open Winter Series plaats. Eenentwintig wagens daagden vrijdag op voor de testsessies waarna de twee races op zaterdag beiden gewonnen werden door een Ferrari 458 Italia. Black Bull Racing mocht de eerste race opstrijken met zijn GT3 exemplaar, terwijl de tweede race naar AF Corse ging maar nu met een GTE.
Vrijdag vonden de vier testsessies plaats en de snelste tijd ging er naar de MTECH Ferrari 458 Italia GTE van Matt Griffin en Duncan Cameron. Doch de Ferrari werd in de laatste sessie geplaagd door elektrische problemen en het team besloot om de Ferrari uit de race terug te trekken. Zo ging de snelste tijd op vrijdag naar de AF Corse Ferrari 458 Italia GTE van Alexander Talkanitsa Sr. en Jr. die de Lamborghini van Peter Kox en Nico Pronk vooraf gingen. De snelste GT3, de Ferrari van Black Bull Racing erfde de derde chrono. Zaterdag morgen waren er nog twee kwalificaties en in de eerste was Mirko Venturi in de snelste met de Black Bull Racing Ferrari voor Talkanitsa en de twee SMP Racing-Russian Bears Ferrari’s. Peter Kox toonde zich dan weer de snelste in de tweede sessie voor opnieuw Venturi en de twee PRO GT by Almeras Porsche’s.

Mirko Venturi, die alleen de Black Bull Racing Ferrari bestuurde, vertrok in race 1 van op de pole, werd nooit bedreigd en won de race. Ook de tweede plaats ging naar een GT3 met de Porsche PRO GT by Almeras van Franck Perera en Philippe Giauque. Op de derde plaats volgde pas de eerste GTE met de AF Corse Ferrari van Alexander Talkanitsa Sr.. Ook de plaatsen vier tot en met zes waren voor Ferrari, het Italiaanse merk was dan ook vertegenwoordigd met 15 wagens op de twintig starters/ Kox en Pronk plaatsten hun Lamborghini op de zevende stek. Bij de start was er een crash tussen vier wagens waarbij al drie deelnemers werden uitgeschakeld.

In race 2 pakte Kox, vertrokken van op de pole de leiding en behield deze tot bij de pitstop. Kox kwam de baan op achter de Ferrari van Venturi maar deze laatste kreeg een tijdpenalty voor een te korte pitstop. Pronk moest later echter de Lamborghini aan de kant zetten en zo ging de overwinning naar de GTE Ferrari van Alexander Talkanitsa Sr. en Jr. die goed was teruggekomen na een slechte start. De Russian Bear Ferrari GT3 van Kirill Ladygin en Pol Rosell werd tweede voor de PRO GT by Almeras Porsche van Enzo Guibbert. Matteo Bobbi en Jay Palmer werden vierde met een Vita4One Team Italia Ferrari GT3 voor de gelijkaardige auto van Mavlanov en Maleev (Russian Bears). De tweede race van de Winter Series vindt plaats over twee weken op het circuit van Jerez.

Foto: Fotospeedy/GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 februari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons