van der Horst

Ferrari Finali Mondiali krijgt nieuwe datum

Ferrari Finali Mondiali
Ferrari Finali Mondiali
De Ferrari Finali Mondiali, het evenement waarop Ferrari traditioneel het seizoen besluit, heeft een nieuwe datum gekregen als gevolg van de recente kalenderwijziging van het FIA WEC. Plaats van het gebeuren is nog steeds op eigen bodem in Mugello, maar wel twee weken later dan initieel gepland, namelijk van 16 tot 22 november.
Podium Trofeo Pirelli 2020
Podium Trofeo Pirelli 2020
Bij de meest recente editie van de Finali Mondiali, die vanwege de pandemie werd verreden in maart van dit jaar, schopte onze landgenoot Florian Merckx het nog tot kampioen. Op het programma eind dit jaar staat de afsluitende manche van de Europese Ferrari Challenge alsook de Finali Mondiali, waarin we naast de serie van het Oude Continent ook die uit Noord-Amerika en Azië aan het werk moeten zien.

Dat laatste kampioenschap zal overigens niet het seizoen afsluiten in mugello, maar... aftrappen. Alle manches van de Aziatische serie werden tot dusver namelijk geannuleerd en dus opteerde Ferrari voor een nieuwe kalender. Start dus in Mugello, gevolgd door drie races in Abu Dhabi begin januari en nog eens drie in Dubai de week nadien. Nog in Mugello tekenen uiteraard ook verschillende bolides uit de XX en F1 Clienti-programma's present, naast de belangrijkste GT-bolides van de voorbije decennia. Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op maandag 2 augustus 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons