van der Horst

Ferrari ondergaat technische reorganisatie voor 2021-seizoen

Ferrari geeft de komende jaren tot vijf keer minder uit
Ferrari geeft de komende jaren tot vijf keer minder uit
Ferrari ondergaat na zijn slechtste F1-seizoen sinds 1980 een complete reorganisatie van de technische kant van het team. De vier chefs: Enrico Cardile van de chassis-kant, Enrico Gualtieri voor de motor, Lauren Mekies voor race-gerelateerde zaken en Gianmaria Fulgenzi voor de bevoorradingskant, zullen nu rechtstreeks rapporteren aan teambaas Mattia Binotto.

De reorganisatie komt er nadat Ferrari slechts zesde eindigde in het constructeurskampioenschap in 2020. Het Italiaanse team scoorde amper 131 punten vergeleken met de 504 punten in 2019. Volgens het team is de reorganisatie broodnodig voor succes in het nieuwe seizoen. "De absolute focus moet rusten op de technische- en raceprioriteiten, waar iedereen duidelijk zijn of haar rol en verantwoordelijkheden kent", verduidelijkte het team in een bericht.

Binnen het chassisdepartement zullen er ook reorganisaties worden doorgevoerd. Chef Cardile zal 'Chassis Performance Engineering' overzien, David Sanchez het conceptdepartement, Fabio Montecchi 'Chassis Project Engineering' en Diego Loverno 'Vehicle Operations'.

Vandaag wordt om 15u via een livestream het nieuwe Ferrari-team getoond aan het grote publiek. Tien maart wordt dan eindelijk de 2021-bollide onthuld, twee dagen voor de officiële testdagen in Bahrain.

Foto: Racing International Photography
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 26 februari 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons