van der Horst

FIA bevestigt plannen voor elektrisch formule kampioenschap in 2014

Lola-Drayson B12/69EV
Lola-Drayson B12/69EV
De FIA zette zijn plannen om in 2014 een kampioenschap voor elektrische formulewagens op te richten kracht bij door gisteren de oprichting aan te kondigen van het bedrijf Formule E Holdings dat de commerciële rechten van het kampioenschap zal beheren. De bedoeling is om in 2014 een kampioenschap op te richten voor deze elektrische wagens waarvan de races worden verreden in het hart van grote steden.
  • Shopa
De FIA geeft naar eigen zeggen aan dat 2014 een belangrijk jaar wordt voor de autosport daar het overschakelen van de Formule 1 naar V6 turbomotoren moet gezien worden als een eerste stap naar energievriendelijkere autosport. Om het “groene”  imago dan nog meer kracht bij te zetten hoopt de FIA dat jaar ook een kampioenschap te introduceren voor elektrische wagens. De plannen voor dit 'propere' kampioenschap bestaan al langer maar nu zet de FIA ze kracht bij door de commerciële rechten af te staan aan associatie van investeerders Formule E Holdings genaamd.

Het reglement zal eenvoudig blijven om het de teams die willen deelnemen niet te moeilijk te maken bij het opstarten van dit totaal nieuwe concept. De FIA hoopt op een twintigtal deelnemers in het eerste jaar waarbij de races zullen plaats vinden in het hart van enkele grote steden. De FIA hoopt dat met dit kampioenschap de autosport een imago creëert dat in overeenstemming is met de actuele tendens van het gebruik van “propere” energie en aldus een nieuw en jong publiek zal aanspreken.

Foto: DraysonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 29 augustus 2012.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons