van der Horst

FIA Court of Appeal buigt zich morgen over Honda's diskwalificatie

WTCC
WTCC
Niet alleen miljoenen voetbalfans hebben dezer dagen de ogen gericht op Parijs, decor voor de start van het EK voetbal. Ook voor het Castrol Honda World Touring Car Team wordt het op 9 juni in de Franse hoofdstad bittere ernst. Morgen op de zetel van de FIA buigt het 'Court of Appeal' zich immers over het beroep dat Honda JAS via de Automobile Club d’Italia aantekende tegen de schrapping van de resultaten behaald in Hongarije en Marokko.
Honda JAS Motorsport ontkent elke onregelmatigheid
Honda JAS Motorsport ontkent elke onregelmatigheid
Ter gelegenheid van de meeting op de Nürburgring en aan de hand van een reeds langer klopend onderzoek bevond de FIA Technical Delegate de Honda Civic's van zowel JAS Motorsport als Zengo Motorsport niet conform het technisch reglement. Meer bepaald zou de bodemplaat die JAS in de loop van dit seizoen ging gebruiken en waarbij naar verluidt een oplossing voor (de verdeling van) het succesballast zou zijn gevonden, niet beantwoorden aan het reglement.

Honda JAS Motorsport ontkende meteen en met klem elke onregelmatigheid en tekende dadelijk beroep aan tegen de erg ingrijpende beslissing die kan de Japanse constructeur 129 punten kan kosten. Morgen om 9u30 komt de voor het hele kampioenschap erg belangrijke zaak voor het beroepshof.. De beslissing wordt  "zo snel mogelijk na de hoorzitting gepubliceerd".

Foto's: Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 8 juni 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons