van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Felix Rosenqvist wint tweemaal maar titel is voor Raffaele Marciello

Raffaele Marciello is nummer 1
Raffaele Marciello is nummer 1
Felix Rosenqvist heeft er alles aangedaan om de beslissing van het titelgevecht uit te stellen tot de laatste race maar tevergeefs, ondanks dat de Zweed tweemaal won had Raffaele Marcielo voldoende aan een tweede en een vierde plaats om tot Europees F3 kampioen gekroond te worden. Sven Müller werd in de eerste race derde en behaalde zo zijn eerste podiumplaats. Morgen staat er nog een race op het programma, maar de titel die is al definitief in het bezit van Marciello.
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Winnen, dat was de opdracht voor Felix Rosenqvist en dat was wat de Zweed ook deed in de eerste race. Marciello stond op pole en een overwinning zou hem de titel opleveren maar Rosenqvist ging al in de eerste bocht voorbij zijn rivaal en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Marciello verkoos de punten van de tweede plaats zeker te stellen wat echter inhield dat Rosenqvist een mathematische, zij het minieme kans behield om de titel te pakken. Sven Müller was sneller dan het Britse duo Alex Lynn en Harry Tincknell en eindigde derde.

Uitslag race 1:

1. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) 22 ronden
2. Raffaele Marciello (Prema Powerteam) +5.940
3. Sven Müller (Van Amersfoort Racing) +10.813
4. Alex Lynn (Prema Powerteam) +14.396
5. Harry Tincknell (Carlin) +17.373
6. Jordan King (Carlin) +18.565
7. Luis Felipe Derani (Fortec) +22.014

Raffaele Marciello en Felix Rosenqvist
Raffaele Marciello en Felix Rosenqvist
Rosenqvist stond op pole voor de tweede race en sloot de dag perfect af met opnieuw een onbetwiste overwinning. Marciello vertrok als tweede maar reed een uiterst voorzichtige race en liet Lynn en Auer voor de tweede plaats strijden. Een vierde plaats was immers voldoende om de titel veilig te stellen. Met 25.5 punten voor op Rosenqvist met nog een race te gaan kan de titel de Italiaan niet meer ontglippen.

Uitslag race 2:

1. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) 22 ronden
2. Alex Lynn (Prema Powerteam) +3.570
3. Lucas Auer (Prema Powerteam ) +7.372
4. Raffaele Marciello (Prema Powerteam) +15.361
5. Harry Tincknell (Carlin) +22.011
6. Sven Müller (Van Amersfoort Racing ) +22.464
7. Antonio Giovinazzi (Double R) +23.684

Foto's: FIA Formule 3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 19 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons