van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Voordeel Raffaele Marciello na de kwalificaties

Raffaele Marciello - Prema Powerteam Dallara
Raffaele Marciello - Prema Powerteam Dallara
Dit weekend kent het FIA F3 European Chamionship zijn ontknoping op het circuit van het Hockenheim waar de drie laatste races van het seizoen plaats vinden. De strijd om de titel gaat tussen Raffaele Marciello en Felix Rosenqvist, maar met een voorsprong van 45.5 punten op zijn rivaal heeft de Italiaan veruit de beste papieren om zondag als kampioen gekroond te worden. Beide kemphanen hebben vandaag bij de kwalificaties opnieuw laten zien dat zij het Formule 3 gebeuren momenteel domineren, zij verdelen de eerste startrij voor alle drie races onder elkaar. Marciello haalde echter tweemaal de pole tegen eenmaal voor zijn Zweedse rivaal.
Raffaele Marciello (Prema Powerteam) reed in beide kwalificaties de snelste tijd wat hem de pole voor de eerste en derde wedstrijd oplevert. Voor de startgrid van de tweede race wordt de tweede snelste tijd van Q1 genomen en daar moest de Italiaan onder doen voor Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) die voor de andere twee races telkens van de tweede startplaats zal vertrekken.

Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Bij race 1 krijgen de twee titelrivalen Harry Tincknell (Carlin) en Alex Lynn (Prema Powerteam) achter zich op de tweede lijn. De derde startrij wordt gedeeld door Lucas Auer (Prema Powerteam) en Sven Müller (Van Amersfoort). Ook de tweede rijder van het Nederlandse Van Amersfoort Racing, Dennis van de Laar deed het goed, hij reed de zevende tijd en gaat Antonio Giovinazzi (Double R), Formule 3 debutant Kevin Korjus (T-Sport) en Jordan King (Carlin) vooraf. Stefano Coletti (Ma-Con) kwam niet verder dan de vierentwintigste tijd.

Race 2 ziet opnieuw dezelfde rijders als bij race 1 op de tweede lijn, maar ditmaal staat Lynn voor Tincknell. Lucas Auer start weer als vijfde en krijgt nu Giovinazzi naast hem. De vierde lijn is voor Müller en King, de vijfde voor van de Laar en Korjus.

Alex Lynn - Prema Powerteam
Alex Lynn - Prema Powerteam
Bij de tweede kwalificatiesessie toonde Marcello zich dus opnieuw de snelste voor Rosenqvist, zij waren sneller dan Tincknell en Auer. De top tien werd vervolledigd door King, Nick Cassidy (Carlin), Giovinazzi, Felix Seralles (Fortec), Tom Blomqvist (EuroInternational) en Eddie Cheever (Prema Powerteam). Coletti sloot dimaal de tabellen af! Op zaterdag vinden twee races plaats, de laatste race van het jaar is om elf uur op zondagmorgen.

Foto's: FIA Formule 3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 18 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons