van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Tom Blomqvist en Max Verstappen verdelen de poles

Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Het European F3 European championship 2014 is aan zijn finale weekend toe; op het circuit van Hockenheim worden nog drie races afgewerkt. Esteban Ocon is al zeker van de titel sinds de vorige manche in Imola maar om de tweede plaats zal het er nog hard aan toegaan tussen Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) en Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en net die twee piloten verdeelden op vrijdag de poleposities onder elkaar. Max Verstappen eigende zich de pole voor de eerste race toe maar kende wegliggingsproblemen in de volgende sessie en moest de pole's voor de tweede en derde race laten aan zijn rivaal Tom Blomqvist.
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen was met een tijd van 1:32.002 de snelste in de eerste kwalificatiesessie en eigende zich alzo de pole toe voor de eerste race. Daarmee was hij 0.018 seconde sneller dan Lucas Auer (Mücke Motorsport) en 0.074 seconde dan Tom Blomqvist. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin - 1:32.341) en Jordan King (Carlin – 1:32.379) volgden terwijl Esteban Ocon (Prema Powerteam – 1:32.414) net buiten de top vijf viel. Verder in de top tien vonden we Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport - 1:32.485), Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin - 1:32.535), Félix Serrallés (Team West-Tec F3 - 1:32.676) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing - 1:32.760).

Tom Blomqvist was dan weer de snelste man in de tweede sessie en daar hij eveneens de snelste tweede tijd neerzette pakte hij de pole voor zowel de tweede als de derde wedstrijd. Max Verstappen vond maar niet genoeg grip en zal pas als achtste en negende vertrekken. Giovinazzi, die aan een uitstekend seizoenseinde bezig is klokte de tweede tijd voor Lucas Auer en Felix Rosenqvist. Voor de laatste race van het seizoen start Blomqvist voor Auer, Rosenqvist en Giovinazzi.  

Foto's: FIA F3 European Championship Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 17 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons