van der Horst

FIA F3: Moskou: Kwalificatie 2: Esteban Ocon opnieuw de snelste

Esteban Ocon
Esteban Ocon
Esteban Ocon (Prema Powerteam) behaalde ook de poel voor de tweede en derde race op de Nürburgring in een tijd van 1:27.650. Tijdens de tweede kwalificatie was de Fransman de snelste op de baan en ook zijn tweede snelste tijd, die de grid voor race 3 bepaalde, was de beste van alle rijders. In de tweede race zal hij starten voor Antonio Fuoco (Prema Powertem), Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), bij de derde race vinden wij dezelfde rijders achter Ocon maar in de volgorde Blomqvist, Verstappen en Fuoco.
Ocon wachtte lang voordat hij zijn aanval op de pole inzette, met nog 8 minuten op de klok ging hij naar buiten voor een snelle ronde die hem onmiddellijk de pole opleverde. Twee minuten later verbeterde zijn ploegmaat Fuoco zijn tijd aanzienlijk (1:27.956) maar kwam tekort om Ocon van de pole te verdrijven. Nog later evenaarde Blomqvist de tijd van de Italiaan, maar omdat deze laatste zijn tijd eerder gereden had, behield hij de tweede positie.  Max Verstappen klokte de vierde tijd (1:28.178) voor Lucas Auer (Mücke Motorsport – 1:28.194) en Jordan King (Carlin – 1:28.319). Voor de derde en laatste race worden de snelste tweede tijden in acht genomen maar wij kregen dezelfde rijders vooraan met Ocon voor Blomqvist, Verstappen, Fuoco, King en Jake Dennis (Carlin).

Foto: FIA F3 European Championship




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons