FIA F3: Moskou: race 1: Esteban Ocon van start tot finish

Esteban Ocon
Esteban Ocon (Prema Powerteam) heeft met gemak de eerste race van het FIA F3 European Championship op het circuit van Moskou gewonnen. Jordan King (Carlin) volgde de winnaar van start tot finish terwijl Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) al snel voorbij Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) ging en zich van het laatste podiumplekje verzekerde. Verstappen kon dus geen achtste overwinning op rij vieren en verliest wat terrein in het kampioenschap op winnaar Ocon.
  • STX Motorhomes
Ocon nam al bij de start de leiding en vergrootte gestaag zijn voorsprong op de tweede, Jordan King en in deze volgorde kwamen zij ook over de finishlijn. Max Verstappen die van op de vierde plaats vertrok ging al in de tweede ronde voorbij Blomqvist maar kon ondanks al zijn pogingen geen aansluiting meer vinden met de top twee. Blomqvist bleef in het spoor van de Nederlander en eindigde als vierde. Op enige afstand volgden Lucas Auer (Mücke Motorsport), Antonio Fuoco (Prema Powerteam), Nicholas Latifi (Prema Powerteam), Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport), Félix Serrallés (Team West-Tec F3) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow.