van der Horst

FIA F3: Moskou: Race 2 & 3: Hattrick voor Esteban Ocon

Podium race 2
Podium race 2
Na Max Verstappen is ook Esteban Ocon er in geslaagd om alle drie races op één weekend te winnen. Met drie poleposities en drie overwinningen is de Fransman de grote winnaar van de zevende manche van het FIA F3 European Championship. Ocon die dit seizoen al acht races won ligt nu ruim op kop in de tussenstand van het kampioenschap, hij heeft niet minder dan 116 punten voorsprong op Max Verstappen, die een minder goed weekend kende.
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon (Prema Powerteam) won zondagmorgen ook de tweede race op het circuit van Moskou, de Fransman stertte van op de pole, nam een goede start en reed weg van de rest van het veld. Ondertussen vochten Antonio Fuoco (Prema Powerteam) en Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) op afstand een duel uit voor de tweede plaats, dat door de Italiaan gewonnen werd. Lucas Auer (Mücke Motorsport), Jordan King (Carlin), Jake Dennis (Carlin), Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport), Nicholas Latifi (Prema Powerteam), Dennis van de Laar (Prema Powerteam) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) maakten de top tien vol. Max Verstappen lag in vierde positie achter Ocon, Fuoco en Blomqvist toen hij in de elfde ronde plots vertraagde en een ronde later de pits opzocht en er opgaf met mechanische panne.
 
Start race 3
Start race 3
Esteban Ocon maakte zijn triomf compleet door in de namiddag ook de derde race te winnen. De Fransman kwam opnieuw perfect weg bij de start en leidde gans de race die tweemaal onderbroken werd door de safety car. Bij de laatste herstart deed Max Verstappen, die tweede lag, nog een ultieme poging om de Fransman in te halen maar tevergeefs, hij moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Al vlak na de start werd de rode vlag gezwaaid nadat verscheidene wagens op mekaar gereden waren. Enkele ronden voor het einde haakten dan weer Lucas Auer en Jordan King in mekaar wat in een tweede raceonderbreking resulteerde. Ocon won dus voor Verstappen, verder vonden we in de top tien Antonio Fuoco, Jake Dennis, Felix Rosenqvist, Dennis van de Laar, Tom Blomqvist, Tatiana Calderón (Jo Zeler Racing), Hector Hurst (Team West-Tec F3) en Antonio Giovinazzi  (Jagonya Ayam with Carlin).

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 13 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons