van der Horst

FIA F3: Norisring: Eindelijk Felix Rosenqvist in eerste kwalificatie

Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Vice FIA F3-kampioen Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) startte dit jaar als favoriet voor de titel in het FIA F3 European Championship, maar de Zweed kon dit jaar nog niet imponeren en moest lijdzaam toezien hoe youngsters Esteban Ocon en Max Verstappen hem rond de oren reden. Op de Norisring kon Rosenqvist zich eindelijk in de kijker rijden, hij pakte de pole voor de eerste race, zij het met een nipte marge van 0.0003 seconde op Esteban Ocon (Prema Powerteam).
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), die vorige week op het circuit van Francorchamps nog de drie races wist te winnen, leek lange tijd op weg naar de pole maar zakte in de laatste minuten af naar plaats drie. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) klokte af als vierde. Lucas Auer (Mücke Motorsport) en Roy Nissany (Mücke Motorsport) delen zaterdag de derde startlijn, gevolgd door Jake Dennis (Carlin) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) op de vierde lijn.  

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons