van der Horst

FIA F3: Norisring: Max Verstappen wint chaotische eerste race

Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Tengevolge van de vele ongevallen moest de safety-car niet minder dan viermaal in actie komen op de Norisring bij de eerste race voor het FIA F3 European Championship. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) verschalkte Esteban Ocon (Prema Powerteam) na de tweede herstart en hield daarna het hoofd koel om alzo zijn vierde zege op rij binnen te halen. Na Ocon werd Lucas Auer (Mücke Motorsport) derde. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) die van op de pole startte zakte tijdens de race weg naar de zesde positie. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) moest een beschadigde voorvleugel laten vervangen en finishte nog tiende maar moet in het kampioenschap de tweede plaats afstaan aan winnaar Verstappen.
Podium race 1
Podium race 1
Rosenqvist was bij de start het beste weg maar Verstappen moet Blomqvist en Auer voorbij laten. Maar al in de eerste ronde raken verschillende wagens elkaar en werd de safety-car de baan opgestuurd. Na de herstart leidde Rosenqvist gevolgd door Ocon, Blomqvist en Verstappen. In ronde zes is het weer prijs wanneer Fuoco (Prema Powerteam) en Menezes (Van Amersfoort Racing) in mekaar haakten, de tweede safety car periode was een feit.  Na vijf ronden achter de safety-car werd het veld terug losgelaten, ondertussen was Blomqvist binnen gekomen om een beschadigde voorvleugel te vervangen. Ocon verraste Rosenqvist bij de herstart en een ronde later ging ook Verstappen voorbij de Zweed. Giovinazzi reed in ronde 14 in op de stilgevallen wagen van Calderon en weer moest de safety-car naar buiten komen, niet voor de laatste keer want brokstukken op de baan zorgden wat later opnieuw voor een code rood. Voor een vierde maal werden de wagens losgelaten, Rosenqvist was ondertussen afgezakt naa plaats zes. Wanneer er zich opnieuw twee aanrijdingen voordeden was het genoeg voor de koersdirectie, de maximum racetijd was toch al bereikt en de wedstrijd werd afgevlacht.

Uitslag, FIA F3 European Championship, Norisring, race 1:

01. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) 37 ronden in 35:15.791
02. Esteban Ocon (Prema Powerteam) +1.125
03. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +3.432
04. Nicholas Latifi (Prema powerteam) +6.464
05. Jake Dennis (Carlin) +7.013
06. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +7.687
07. Roy Nissany (Mücke Motorsport) +9.229
08. Felix Serralles (Team West-Tec F3) +11.065
09. Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin) +12.216
10. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +12.878



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons