van der Horst

FIA F3: Norisring: Tweede foutloze weekend op rij voor Max Verstappen

Podium race 2
Podium race 2
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) heeft zondag ook de tweede en derde race van het FIA F3 Championship op de Norisring gewonnen, nadat hij zaterdag al race 1 op zijn naam schreef. Daarmee wordt de Nederlander de eerste Formule 3 piloot die twee meetings na elkaar ongeslagen blijft. In de morgen won Verstappen voor Jordan King (Carlin) en Lucas Auer (Mücke Motorsport), later op de dag ging hij Esteban Ocon en Jordan King vooraf.
  • Dreamdrive
Start race 2
Start race 2
De eerste race werd verstoord door de regen, maar dat belette Verstappen niet om ook deze race te domineren die verder nog driemaal de safety-car zag uitrijden. Een eerste maal werd de wedstrijd onderbroken vlak na de start nadat verscheide wagens mekaar raakten en waarbij Richard Goddard (Threebond with T-Sport) en Felipe Guimaraes (Double R Racing) de voornaamste slechtoffers waren. Bij de herstart had Verstappen de leiding voor Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en Ocon. In de zestiende ronde volgde een tweede onderbreking om de gestrande wagen van Tatiana Calderon te verwijderen. De regen nam in hevigheid toe wat de organisatie aanzette om de race stil te leggen zodat de deelnemers de regenbanden konden laten omleggen. Bij de herstart werd Blomqvist uit de race getikt door Ocon, Blomqvist zijn race was over en de Fransman kreeg een drive-through voor zijn actie. Opnieuw kregen we ee safety-car nu om de wagen van Blomqvist te ontzetten. Ondertussen stoorde Verstappen zich niet aan al die incidenten en reed zonder problemen naar de overwinning voor King en Auer.

 Norisring, Uitslag race 2:

1. Max Verstappen (Prema Powerteam) 32 ronden in 45:44.818
2. Jordan King (Carlin) +8.827
3. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +15.436
4. Jake Dennis (Carlin) +16.804
5. Santino Ferrucci (Eurointernational) +18.057
6. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +19.037

Max Verstappen
Max Verstappen
Na een extra opwarmronde omdat de wagen van Van Laar stil viel op de grid werd het veld losgelaten voor de derde en laatste race, maar opnieuw kwam het tot een massacrash en moest de safety-car de baan opkomen.  Blomqvist, Auer en Rosenqvist waren bij de slachtoffers. Na de herstart leidde Verstappen voor Ocon en King. Dit trio behield zijn positie tot aan het einde van de race, daarachter werd er wel nog fel gevochten voor de ereplaatsen en het is Ferrucci die uiteindelijk als vierde over de lijn kwam. Verstappen reduceert zodoende de voorsprong van Ocon in het kampioenschap tot 74 punten.

Norisring, Uitslag race 3:

1. Max Verstappen (Prema Powerteam) 40 ronden in 35:02.795
2. Esteban Ocon (Prema Powerteam) + 4.761
3. Jordan King (Carlin) +7,529
4. Santino Ferrucci (Eurointernational) +21,187
5. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) +21,779
6. Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin) +23,563

Foto's: FIA F3 European Championship & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons