van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Esteban Ocon opnieuw op pole

Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Het duel tussen Esteban Ocon (Prema powerteam) en Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) in Het FIA F3 Europeal Championship zet zich dit weekend verder op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Al drie manches lang verdelen de beide kemphanen de overwinningen onder elkaar en ook op de Red Bull Ring lijkt niemand te kunnen tippen aan Ocon en Verstappen. Voor de eerste race op zaterdag pakt de Fransman voor de vierde maal op rij de pole en krijgt hij Max Verstappen naast zich op de eerste rij.
Op de tweede lijn vinden we Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) terug. Zij worden gevolgd op de derde rij door Antonio Fuoco (Prema powerteam) en Jake Dennis (Carlin). De zevende tijd was voor Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) en daarna vinden we pas Lucas Auer (Mücke Motorsport) en Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) terug. Op de tiende startplaats zal Edward Jones (Carlin) plaatsnemen, de rijder uit de Verenigde Arabische Emiraten won verleden week nog de drie formule 3 races op Spa en maakt zijn terugkeer in het Europese kampioenschap nadat een ongeluk in de straten van Pau hem weken weg hield van de racebaan. 

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons