van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Zeges voor Fuoco en Giovinazzi

Race 3
Race 3
Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) kwam zondag bij de races voor het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring tweemaal als eerste over de finishlijn. De Italiaan kreeg echter slechts één overwinning achter zijn naam, na de tweede race kreeg hij een tijdstraf voor het niet volgen van de regels tijdens een safety car procedure en moest hij de zege laten aan zijn landgenoot Antonio Fuoco (Prema Powerteam). Giovinazzi nam revanche tijdens de derde race en won zijn eerste formule 3 race. Voor de leider Esteban Ocon (Prema Powerteam) werd het een weekend o snel te vergeten, de Fransman scoorde geen enkel punt. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) werd vierde in race 2 en nadert tot 94 punten van Ocon in het kampioenschap.
Antonio Fuoco - Prema Powerteam
Antonio Fuoco - Prema Powerteam
De tweede race op de Red Bull Ring werd gekenmerkt door niet minder dan drie interventies van de safety car. Eerst werd de gestrande wagen van King van de piste verwijderd, daarna moest de bolide van Van de Laar weggesleept worden en tenslotte na een aanrijding tussen Nissany, Goddard en Zeller. Giovinazzi nam bij de start de leiding van de wedstrijd en wist die ook te behouden tot aan de finish. Antonio Fuoco ging al bij de start voorbij Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en kwam als tweede onder de finishvlag door maar werd tot overwinnaar uitgeroepen nadat bleek dat Giovinazzi te veel ruimte tussen hem en de safety car had gelaten tijdens de derde onderbreking. Lucas Auer (Mücke Motorsport) mocht mee op het podium en Max Verstappen werd vierde na een moeilijke race waar hij een waarschuwing kreeg om tweemaal buitent track limits te zijn gegaan. Ocon kwam in botsing met Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en moest opgeven, bovendien werd hij voor die aanrijding tien plaatsen terug gezet op de grid van race 3 en zag zo alle kansen op alsnog een mooi resultaat in rook opgaan.

FIA F3; Red Bull Ring; Uitslag race 2:

1. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) 22 ronden in 35:21.893
2. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +0,398
3. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +1,845
4. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) +3,778
5. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) +4,684
6. Edward Jones (Carlin) +5,737
7. Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin) +6,344

Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi nam revanche in de derde race, nadat hij na de start even Tom Blomqvist voor zich moest dulden, nam de Italiaan resoluut de leiding van de  race om ze niet meer af te staan tot aan de finish. Lucas Auer kwam opnieuw op het podium terecht en werd voor de tweede maal op rij derde. Verstappen kwam als vierde over de meet maar kreeg een penalty omdat hij bij zijn duel met Fuoco om de vierde plaats de wagen van de Italiaan raakte waarbij deze zijn voorvleugel beschadigde. Verstappen zakte zo af naar de twaalfde positie net een plaats voor Ocon die dan weer een drive through had gekregen voor niet respecteren van de gele vlag. Nicholas Latifi (Prema Powerteam) en Jake Dennis (Carlin) maakten alzo de top vijf vol.

FIA F3; Red Bull Ring; Uitslag race 3:

1. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) 24 ronden in 36:13.881
2. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +3,151
3. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +11,212
4. Nicholas Latifi (Prema Powerteam) +15,289
5. Jake Dennis (Carlin) +16,566
6. Edward Jones (Carlin) +17,344
7. Jordan King (Carlin) +17,679

Foto's: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 3 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons