van der Horst

FIA F3: Spa: Pole posities voor Esteban Ocon en de verrassende Gustavo Menezes

Esteban Ocon
Esteban Ocon
Vrijdag vonden op het circuit van Spa al de twee kwalificatie sessies plaats voor de races van het FIA F3 European Championship. In de eerste sessie was het de leider in het kampioenschap Esteban Ocon (Prema Powerteam) die de snelste tijd liet optekenen. De tweede kwalificatie diende door de regen na één ronde stil gelegd te worden en nadien op een natte piste werd de snelste tijd verrassend neergezet door Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing). Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) deed het uitstekend en reed tweemaal de tweede snelste tijd. Voor de derde race werden de tweede snelste rondetijden genomen van sessie 2 en daarbij gaat de pole opnieuw naar Esteban Ocon.
Max Verstappen
Max Verstappen
Rookie Esteban Ocon domineerde tot hiertoe het FIA F3 European Championship en ook op Spa liet de Fransman zijn groot talent zien. Met een ronde in 2:10.049 was hij de snelste in de eerste kwalificatiesessie waarbij hij nipt sneller was dan Max Verstappen. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) en Lucas Auer (Mücke Motorsport) volgden op minder dan drie tiende seconde terwijl Gustavo Menezes iedereen al liet opkijken met een mooie vijfde besttijd en daarmee Stig Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) voor bleef..

Gustavo Menezes - Van Amersfoort Racing
Gustavo Menezes - Van Amersfoort Racing
De Amerikaan zou nog meer verbazen in de tweede sessie. Net toen de wagens aan hun eerste ronde begonnen waren gingen de hemelsluizen open n werd er besloten om de sessie te stoppen met code rood. Wat later nadat alle wagens voorzien waren van regenrubber, werd de sessie hervat. Het was uiteindelijk Menezes die in de moeilijke omstandigheden de snelste ronde klokte in 2:25.458 en daarmee net iets beter deed dan zijn ploegmaat Max Verstappen. Esteban Ocon was derde snelste voor John Bryant-Meisner (Fortec), Felix Serralles (Team West-Tec F3) en Alexander Toril (ThreeBond with T-Sport). Rosenqvist start als negende en Blomqvist moet helemaal achteraan de grid plaats nemen.

John Bryant-Meisner - Fortec
John Bryant-Meisner - Fortec
De snelse tweede rondetijd bepaalde de grid voor de derde race en hiebij was het opnieuw Ocon die aan het kortste eind trok. John Bryant-Meisner zal naast Ocon vertrekken op de eerste lijn en achter hen zullen Serralles en Felipe Guimaraes (Double R Racing) de tweede startrij opvullen. Max Verstappen start vanuit vijfde stelling met naast hem Menezes.


Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons