van der Horst

FIA F3: Spa: Race 2: Max Verstappen voor de tweede maal

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) won zaterdagnamiddag ook de tweede race voor het FIA F3 European Championship op het circuit van Spa. Ditmaal moest kampioenschapleider Esteban Ocon (Prema powerteam) niet opgeven en hij reed naar de tweede plaats maar hij kon nooit de overwinning van Verstappen in gevaar brengen. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) die gisteren nog verrassend de pole pakte finishte als derde, zijn beste resultaat ooit inde formule 3.
Start race 2
Start race 2
Menezes pakte bij de start de leiding maar als de wagens voor de eerste maal voorbij de pits passeerden lag Verstappen al op kop voor Ocon en Menezes, die zich in Combes had mispakt. Ocon probeerde eenmaal een aanval uit op de Nederlander maar moest al snel Verstappen laten gaan. Ondertussen ontspon zich achter Menezes een duel tussen Felix Serralles (Team West Tec F3) en Lucas Auer (Mücke Motorsport) en in Combes ging het mis. Serralles ging na een contact met zijn concurrent hard de banden in en de safety car kwam op de baan. De race werd door het incident ingekort en wanneer de de wagens nog voor één ronde losgelaten werden restte er Ocon niet genoe tijd om iets te ondernemen tegen Verstappen. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) werd vierde voor Tatiana Calderón (Jo Zeller Racing), die nooit eerder zo hoog eindigde.

FIA F3 European Championship, Spa, uitslag Race 2:

Podium na de tweede F3 race te Spa
Podium na de tweede F3 race te Spa
01 Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) 15 ronden
02. Esteban Ocon (Prema Powerteam) +0.805
03. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) +1.842
04. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +3.021
05. Tatiana Calderón (Jo Zeller Racing) +7.992
06. Jake Dennis (Carlin) +9.257
07. Nicholas Latifi (Prema Powerteam) +11.609
08. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +12.133
09. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam Carlin) +13.221
10. Jordan King (Carlin) +13.411

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons