van der Horst

FIA F3: Spa: Race 3: Drie op drie voor Max Verstappen

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) heeft dit weekend op het circuit van Spa de drie wedstrijden voor het FIA F3 European Championship gewonnen. Er stond opnieuw geen maat op Verstappen die won voor Esteban Ocon (Prema Powerteam) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing). Het podium van deze wedstrijd was trouwens identiek aan dat van race 2.
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Verstappen startte uitstekend en schoof in de eerste bocht op van plaats vijf naar drie achter Ocon en Bryant-Meisner (Fortec). De Zweed nam even de leiding over maar Ocon kwam als eerste door na de eerste ronde. De Fransman behield de koppositie niet lang al in de tweede ronde moest hij deze afstaan aan een oprukkende Verstappen. Ocon probeerde de Nederlander nog onder druk te zetten maar kwam er niet meer voorbij. Bryant-Meisner verloor steeds meer terrein  en zakte af naar plaats zes, achter Verstappen en Ocon, lag Serrallés (Team West Tec F3) nu derde voor Menezes en Latifi (Prema Powerteam).

Podium race 3
Podium race 3
Nadat Hector Hurst (Team West Tec F3) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) met elkaar in botsing kwamen en wat later ook Felipe Guimaraes  (Double R Racing) van de baan schoot, besloot de wedstrijdleiding om de race te neutraliseren. Twee ronden later werd de wedstrijd terug vrij gegeven, Verstappen en Ocon behielden hun positie maar daarachter ontspon zich een felle strijd om de laatste podiumplaats tussen Menezes en Serrallés. Uiteindelijk was het de Amerikaan die het pleit won en op het podium mocht plaats nemen.

Uitslag race 3, Spa,  FIA F3 European Championship:

01. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) 15 ronden in 35:47.919
02. Esteban Ocon (Prema Powerteam) +0.495
03. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) +2.266
04. Félix Serrallés (Team West Tec F3) +3.090
05. Nicholas Latifi (Prema Powerteam) +3.912
06. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +4.230
07. Jake Dennis (Carlin) +5.284
08. Jules Szymkowiak (Van Amersfoort Racing) +6.108
09. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +7.525
10. Jordan King (Carlin) +9.188

Foo's: Georges De Coster & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 22 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons