van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Antonio Giovinazzi eerste winnaar van het weekend

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) heeft de eerste race voor het FIA F3 European Championship op het circuit van Hockenheim gewonnen. In een race die driemaal onderbroken werd door een safety car procedure bleef de Italiaan Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) en Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) voor. Giovinazzi vergroot met deze zege zijn voorsprong in de puntenstand voor het Europese F3 kampioenschap.
Start race 1
Start race 1
Rosenqvist vertrok van op de pole en nam meteen de leiding maar nog geen halve ronde moest de Zweed zwichten onder de druk van Giovinazzi. Charles Leclerc volge in derde positie voor Jake Dennis (Prema Powerteam) en Maximilian Günther (Mücke Motorsport). In de vierde ronde kwam de safety car de baan op om de baancommissarissen toe te laten de gestrande wagen van Pietro Fittipaldi (Fortec) te verwijderen. De safety car moest daarna nog tweemaal buiten komen, eerst na een aanrijding tussen  Nicolas Beer (Eurointernational) en Tatiana Calderón (Carlin) en vervolgens om toe te laten de geslipte bolide van Raoul Hyman (Team West-Tec F3) uit te gravel te bevrijden. Na die laatste onderbreking werd de race niet meer hervat.
 
Onder die omstandigheden vonden er weinig positiewissels plaats en Giovinazzi won voor Rosenqvist, Leclerc, Dennis en Günther. De top 10 werd verder vervolledigd door Lance Stroll (Prema Powerteam),  Markus Pommer (Motopark), Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), Brandon Maïsano (Prema Powerteam) en Gustavo Menezes (Jagonya Ayam with Carlin).

Foto's: FIA F3 European Championship
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons