FIA F3: Nürburgring: Felix Rosenqvist behaalt titel na nieuwe zege

Felix Rosenqvist
Na vijf jaar proberen is Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) er eindelijk in geslaagd om de Europese titel formule 3 binnen te halen. De Zweed begon zijn Europese formule 3 campagne in 2011 in de toenmalige Euro Series bij Mücke Motorsport, werd in 2013 nog vicekampioen maar zette in de klasse door tot hij uiteindelijk dit jaar de titel pakt. Rosenqvist won op de Nürburgring ook de derde race nadat hij zaterdag al race 1 en 2 op zijn naam wist te schrijven.
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Rosenqvist reed opnieuw van start tot finish aan de leiding en behaalde zo zijn twaalfde zege van het seizoen, voldoende om op één manche van het einde al tot kampioen gekroond te worden. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), de enige die de Zweed nog kon bedreigen voor de titel zag al bij de start zijn kansen in rook opgaan na een contact met Mikkel Jensen. De Italiaan sloot de race af op de dertiende plaats. De wedstrijd werd niet minder dan viermaal onderbroken, maar zonder dat dit invloed had op het klassement vooraan.

Prema Powerteam was dominant in deze laatste race want het Italiaanse team pakte met Lance Stroll, Nick Cassidy en Jake Dennis ook nog de plaatsen twee tot en met vier. Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) werd vijfde voor Markus Pommer (Motopark) en Santino Ferrucci (Mücke Motorsport).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 27 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.