van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: regen verstoort verloop derde race

European Formula 3 Red Bull Ring 2015
European Formula 3 Red Bull Ring 2015
Bij de derde race voor het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring kwam men niet echt aan racen toe. De hevige regen verhinderde een normaal verloop van de wedstrijd. Eerst werd de start met bijna twee uren uitgesteld waarna er werd besloten om toch maar de start te geven achter de safety car. De omstandigheden op de piste waren echter zo slecht dat na vier ronden al de rode vlag werd bovengehaald. Twintig minuten later vertrokken de wagens opnieuw achter de safety car maar na twee ronden werd de race opnieuw en nu definitief gestopt. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) werd tot winnaar uitgeroepen van een race die er eigenlijk geen was.
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) en Sergio Sette Camara (Motopark) vervolledigden het podium. De rijders krijgen ook slechts de helft van de punten toegekend.

Foto: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons