van der Horst

FIA F3: Spa: Drie verschillende rijders pakken pole voor de drie races

Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist, Mikkel Jensen en Jake Dennis vertrekken alle drie van op de pole voor één van de drie races voor het FIA F3 European Championship op het circuit van Francorchamps. Het Europese formule 3 kampioenschap is in de Ardennen te gast op het ADAC GT weekend. De kwalificatiesessies vonden plaats op vrijdag en op zaterdag worden al twee van de drie wedstrijden verreden.
  • Dreamdrive
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
De vrijdag begon met een vaksbondsactie van het personeel van het circuit van Spa dat de piste bezette aan de voet van de Raidillon. Met meer dan een uur vertraging konden de auto’s uiteindelijk toch bezit nemen van de piste. Felis Rosenqvist (Prema Powerteam) was de snelste in de eertse sessie en haalde zo zijn achtste pole binnen. Jake Dennis (Prema Powerteam) klokte de tweede tijd, leider in de tussenstand  Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) vertrekt vanop de tweede lijn met naast zich Pietro Fittipaldi (Fortec Motorsports).

Mikkel Jensen - Mücke Motorsport
Mikkel Jensen - Mücke Motorsport
Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) was dan weer de snelste man in de tweede sessie, hij pakte enigszins onverwacht de pole voor Brandon Maisano (Prema Powerteam). Rosenqvist reed slechts de vierde tijd achter Lance Stroll (Prema Powerteam). Voor de grid voor de laatste race te bepalen geldt de snelste tweede tijd. Zo gaat de pole voor de derde race naar Jake Dennis, hij krijgt op de eerste lijn naast zich Mikkel Jensen (Mücke Motorsport). De tweede lijn is voor Brandon Maisano (Prema Powerteam) en Markus Pommer (Motapark). Rosenqvist start pas van op de zevende stek.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons