van der Horst

FIA F3: Spa: Eenmaal Charles Leclerc en tweemaal Jake Dennis

Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
De formule 3 rijders maakten het weer al te bond in Spa waar dit weekend de vijfde manche van het FIA F3 European Championship plaats vond. Na de tumultueuze races op Monza was er nochtans aangeraden om het kalmer aan te doen, maar verliep de eerste race te Spa nog vrij rustig dan werden de twee volgende wedstrijden weer gekenmerkt door verscheiden crashes en sorties. Charles Leclerc won de eerste race, nadien ging de Brit Jake Dennis tweemaal met de zegetuil lopen. Leclerc verlaat de Ardennen als nieuwe leider in het kampioenschap.
FIA F3 - Start race 1 Spa-Francorchamps 2015
FIA F3 - Start race 1 Spa-Francorchamps 2015
In de eerste race ontspon zich een hevig duel om de leiding van de wedstrijd tussen de van op de pole vertrokken Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). Maar op drie ronden voor de finish ramde de Italiaan de Zweed in Combes en Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) profiteerde van het incident om de twee kemphanen voorbij te schieten. Rosenqvist wist nog als tweede over de lijn te komen maar Giovinazzi moest zijn wagen aan de kant zetten met een lekke band.  Alexander Albon (Signature) behaalde een mooie derde plaats voor Santino Ferrucci (Mücke Motorsport) en Jake Dennis (Prema Powerteam).

Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
In de tweede race ging het weer lelijk fout, Gustavo Menezes (Jagonya Ayam with Carlin) raakte op de rechte lijn van Kemmel het achterwiel van de wagen van Brandon Maisano (Prema Powerteam). Waarna de wagen van de Amerikaan de lucht in ging. Bij de spectaculaire crash waarbij de roll bar afbrak bleef de Amerikaanse piloot gelukkig ongedeerd. Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), Lance Stroll (Prema Powerteam) en Felix Rosenqvist streden in die volgorde voor de zege maar de drie rijders reden op elkaar in en zo kon Jake Dennis de koppositie overnemen net voor de race vroegtijdig gestopt werd voor de crash van Menezes. Door het grote aantal incidenten kregen we met Santino Ferrucci (Mücke Motorsport) en Sergio Sette Camara (Motapark) op plaatsen twee en drie een ongezien podium. Maisano werd nog vierde en Leclerc eindigde zesde na Dorian Boccolacci (Signature).

Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
De derde race ging van start op een vochtige piste maar de baan droogde zienderogen op. Tatiana Calderon (Carlin) vertrok in tegenstelling tot haar tegenstanders op regenbanden en profiteerde daarvan om in het begin van de race door te stoten naar de leiding. Wanneer de piste opgedroogd was zakte ze weg in het klassement. Jake Dennis won opnieuw voor Charles Leclerc die een zeer goede zaak doet in het kampioenschap. Carlin piloten George Russel en Callum Ilott pakten de plaatsen drie en vier. Felix Rosenqvist sloot een teleurstellend weekend af met een vijfde plaats.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons