van der Horst

FIA F3: Zandvoort: Felix Rosenqvist en Antonio Giovinazzi verdelen de zeges

Podium race 2
Podium race 2
Zaterdag werden er te Zandvoort al twee van de drie races voor het FIA F3 European Championship verreden, in beide wedstrijden heerste het duo Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). De Italiaan won race 1 voor de Zweed, om daarna in de tweede wedstrijd de rollen om te draaien. De leider in het kampioenschap Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) kende een off-day, hij behaalde nog een vijfde plaats in race 1 maar gaf op in race 2 na een aanrijding. De Monegask voert nog altijd de puntenstand aan, maar hij ziet Giovinazzi naderen tot op negen en een half punt.
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
In de eerste race pakte Giovinazzi, die van op de pole was gestart, onmiddellijk de kop van de wedstrijd en bleef aan de leiding tot bij de finishvlag, niettegenstaande de voortdurende druk van Felix Rosenqvist die zich gans de race onder de vleugel van de italiaan bevond. Markus Pommer (Motopark) kon niet aansluiten bij de leiders maar mocht voor de eertse maal het podium op. Lance Stroll (Prema Powerteam) pakte de vierde plaats voor puntenleider Charles Leclerc. George Russell (Carlin) werd zesde voor Alex Albon (Signature) die de race als zevende afsloot.

Rosenqvist leidt race 2
Rosenqvist leidt race 2
In de namiddag pakte Rosenqvist zijn revanche, hij won race 2 voor Giovinazzi. Bij de start reden Stroll en Leclerc op elkaar in, waarna de safety-car de baan werd opgestuurd om de baancommissarissen toe te laten de wagen van Stroll weg te slepen. Twee rondes na de herstart ging Leclerc van de baan af als gevolg van schade die zijn wagen had opgelopen bij de startcrash. Voor een tweede maal werd de safety-car de baan opgestuurd. De rest van de race verliep zonder problemen en Rosenqvist die zich bij de start vooraan had genesteld kon zijn positie handhaven tot aan de meet. De derde positie was ditmaal voor Jake Dennis (Prema Powerteam). Pommer klokte ditmaal af als vierde voor Albon, Russell en Sergio Sette Camara (Motopark).

Foto's: FIA F3 European Championship & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons