van der Horst

FIA F3: Zandvoort: Race 3: Eerste zege voor Markus Pommer

Markus Pommer - Motopark
Markus Pommer - Motopark
Verliepen de eerste twee races voor het FIA F3 European Championship te Zandvoort nog vrij rustig dan hervielen de rijders in oude gewoontes bij de derde race. Crashes en raceincidenten overheersten de wedstrijd die tot driemaal toe moest geneutraliseerd worden. Markus Pommer (Motopark) had de beste start en het volstond de Duitser om bij iedere herstart de leiding te behouden om de ingekorte race op zijn naam te schrijven.
Podium race 3
Podium race 3
Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) kon niet profiteren van zijn pole position en zag in de eerste bocht Pommer aan zich voorbij gaan. De safety car moest echter herhaaldelijk de race onderbreken, eerst na een crash tussen Menezes en Pohler en daarna nog na sorties van Solomon en Jensen. Pommer wist zijn kalmte te bewaren gedurende de verschillende herstarts en hield Giovinazzi achter zich en won alzo zijn eerste race. De Italiaan pakt wel de leiding in de tussenstand over van Charles Leclerc die in de derde race niet verder kwam dan een tiende plaats.

Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) vervolledigde het podium. Jake Dennis (Prema Powerteam) kwam als vierde over de lijn voor Lance Stroll (Prema Powerteam), George Russell (Carlin), Sergio Sette Camara (Motopark) en Alex Albon (Signature).

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons