van der Horst

FIA F3: Spa: George Russell tweemaal op pole

George Russell - HitechGP
George Russell - HitechGP
Na Lance Stroll in de eerste sessie was het in de tweede kwalificatiesessie de beurt aan George Russell (HitechGP) om de debatten te domineren. De Brit pakte de pole voor zowel de tweede als de de derde race voor het FIA F3 European Championship. In de tweede race die vrijdag namiddag plaats vindt krijgt Russell Joel Eriksson (Motopark) naast zich, een dag later deelt hij de eerste lijn opnieuw met Eriksson.
Joel Eriksson
Joel Eriksson
Met een rondetijd in 2:12.110, die Russell al vroeg in de sessie wist neer te zetten, wist de Brit de pole te pakken voor de tweede tace van het FIA F3 European Championship. Joel Eriksson naderde nog tot op 0.108 seconde maar moest zich tevreden stellen met de tweede positie. Nikita Mazepin klokte de derde tijd voor Mikkel Jensen en Ben Barnicoat. Lance Stroll moest zich ditmaal tevreden stellen met de elfde tijd.

De grid voor de derde wedstrijd wordt bepaald door de snelste tweede tijd van iedere rijder en dat leverde dezelfde top twee op met Russell voor Eriksson. Ben Barnicoat en Callum Ilott delen de tweede startlijn.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 28 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons