van der Horst

FIA F3: Spa: Stroll in de regen, Russell onder de zon

George Russell - HitechGP
George Russell - HitechGP
Vrijdag werden er te Francorchamps al twee races verreden voor het FIA F3 European Championship. De eerste race vond plaats onder vreselijke weersomstandigheden met zware regenval waardoor de helft van de race achter de safety car werd afgelegd. De van op de pole vertrokken Lance Stroll (Prema Powerteam) won deze halve race. In de namiddag scheen gelukkig de zon, de tweede race kende dan ook een nrmaal verloop en werd gewonnen door George Russell (HitechGP).
Podium Race 1 Spa
Podium Race 1 Spa
Lance Stoll vertrok in de regen van op de pole en het enigste wat de Canadees tijdens de race moest doen was zijn wagen op de baan houden. Na de start werd er eerst al 15 minuten achter de safety car gereden en daarna was de spray die de wagens opwierpen zo groot dat inhalen onmogelijk werd.  Het einde van de race werd eveneens achter de safety car afgelegd na een sortie van Weiron tan (Carlin). Maximilian Günther (Prema Powerteam) loodste zijn wagen naar de tweede plaats en het podium werd vervolledigd door Ben Barnicoat (HitechGP). Op de volgende drie plaatsen vonden we Nick Cassidy (Prema Powerteam), George Russell (HitechGP) en Harison Newey (Van Amersfoort Racing) terug. Barnicoat sprak na de race van de gevaarlijkste wedstrijd die hij ooit betwist had.

Jöel Eriksson - Motopark
Jöel Eriksson - Motopark
George Russell vertrok in race 2 van op de pole maar miste zijn start en moest knokken om zijn plaats vooraan te herwinnen. Uiteindelijk ging hij Jöel Eriksson (Motopark) voorbij en won de race voor de Zweed en Mikkel Jensen (Mücke Motorsport). Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) werd vierde voor zijn teamgenoten Callum Ilott en Pedro Piquet. De Prema Powerteam rijders misten de race volledig, met een zevende plaats was Günther de enige rijder van het Italiaanse team in de top tien. Lance Stroll werd het slachtoffer van een lekke band en eindigde als laatste.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons