van der Horst

FIA F3 Euro: Wijzigingen bij Carlin en Fortec

FIA F3 European Championship 2013
FIA F3 European Championship 2013
Voor de derde manche van het FIA Formula 3 European Championship op de Hockenheimring komen er twee nieuwe rijders aan de start. Daniil Kvyat komt voor een eenmalig optreden in de Formule 3 uit voor Carlin en Ed Jones vervangt Dmitry Suranovich bij Fortec Racing.
Daniil Kvyat betwist dit jaar het GP3 kampioenschap voor MW Arden, maar de Rus wil blijkbaar eerst nog wat wedstrijdkilometers opdoen alvorens het GP3 kampioenschap in gang schiet volgende week ter gelegenheid van de GP van Spanje. Kvyat vervoegt voor de derde manche van het FIA F3 European Championship het Britse Carlin dat nu al vier wagens inzet voor Tincknell, King, Latifi en Mardenborough. Kvyat is hier ten lande vooral bekend als grootste rivaal van Vandoorne voor de titel in de Formule Renault 2.0 verleden jaar.

Dmitry Suranovich verlaat na twee manches Fortec Motorsport en wordt bij de Britse renstal vervangen door Ed Jones uit Dubai. Voorlopig gaat het om een eenmalige deelname, maar de kans is groot dat Ed Jones nog verdere F3 races betwist voor Fortec. Jones is overigens geen onbekende voor Fortec, want hij rijdt met hen eveneens in de Formule Renault Eurocup. Jones is trouwens een bezig baasje, want ook in het F3 Open kampioenschap staat hij op de inschrijvingslijst, ditmaal bij Team West Tec.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 2 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons