van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Zeges voor Rosenqvist en Leclerc

Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
Na de zege van Antonio Giovinazzi in de eerste race voor het FIA F3 European Championship gingen de overwinningen in de races twee en drie op de Hockenheimring naar Felix Rosenqvist en rookie Charles Leclerc. Giovinazzi behoudt dankzij twee extra podiumplaatsen wel de leiding in de puntenstand voor het kampioenschap, maar ziet Leclerc naderen tot op 5 punten.
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) was oppermachtig in race 2. De Zweed vertrok van op de pole en reed van bij de start weg van zijn tegenstanders om als winnaar over de streep te komen met een voorsprong van 10 seconden op Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing). De Monegask kon de leider nooit bedreigen, maar behaalde zijn vierde podiumplaats op rij. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), de winnaar van de eerste race, pakte de laatste podiumplaats na als vijfde te zijn gestart. Maximilian Gunther (Mücke Motordport) had eerst nog zicht op de derde plaats, maar moest in de laatste ronden Giovinazzi laten passeren, hij werd vierde voor Callum Ilott (Carlin).
 
Podium race 3
Podium race 3
De derde race met opnieuw Rosenqvist op de pole, ging van start op een natte piste. De Zweed nam bij de start de leiding, maar liet zich wat later verrassen door Charles Leclerc die de koppositie overnam. Kort daarop werd de race stilgelegd na een sortie van een van de deelnemers. Leclerc werd tot winnaar uitgeroepen, Rosenqvist werd tweede en Giovinazzi, die kon profiteren van een aanrijding tussen Maximilian Günther en Lance Stroll, pakte opnieuw een podiumplaats na als zesde gestart te zijn. Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) pakte de vierde plaats voor Günther en Stroll.

Foto's: FIA F3 European ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 3 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons