FIA F3: Lando Norris bevestigt suprematie

Lando Norris
Lando Norris behaalde de pole voor alle drie races voor het FIA F3 European Championship en won op zaterdag race 1. Maar daarop volgde het nieuws dat hij zijn snelste tijd, evenals heel wat andere rijders, in de tweede kwalificatie zou gereden hebben onder geel waarvoor hij en straf kreeg van twee plaatsen terug op de grid voor race 2. Op Zandvoort is het al moeilijk inhalen en als ook de tweede race al na een ronde geneutraliseerd werd met een safety car periode, zat er voor Norris niet meer in dan zijn derde plaats te behouden. In race 3 ging hij weer voluit en won met overmacht, Norris is nu ook de nieuwe leider in de puntenstand.
  • Hamofa Performance
Callum Ilott (Prema Powerteam) kreeg de pole cadeau na de straf van Norris en de Brit behield de leiding in de wedstrijd niettegenstaande de druk van een opzittende Jake Hughes (Hitech GP). Lando Norris (Carlin) pakte de derde plaats voor Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) en David Beckmann (Motopark). Ook de derde race draaide uit op een processie, vooraan lagen de eindposities al vast van bij de eerste ronde Vertrokken van op de pole won Norris gemakkelijk voor Ferdinand Habsburg (Carlin), Maximilian Günther (Prema Powerteam), Guanyu Zhou (Prema Powerteam) en Jake Hughes (HitechGP).

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 21 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.