FIA F3: Maximilian Günther wint GP de Pau

Maximilian Günther
Maximilian Günther (Prema Powerteam) won zondag zowel de tweede als de derde race voor het FIA F3 European Championship in de straten van Pau. De derde race droeg ook de titel van Grand Prix de Pau, waarmee Günther zich ook de winnaar mocht noemen van de 76ste GP de Pau.
Lando Norris (Carlin) stond op de pole voor race 2, maar de Brit liet zich bij de start verrassen door Günther. Voor de Duitser volstond het om de Brit te controleren om de race te winnen. Callum Ilott (Prema Powerteam) pakte de laatste podiumplaats. Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) en Ralf Aron (Hitech GP) maakten de top vijf vol.

Start GP de Pau Formule 3 2017
Bij de start van de derde race, de GP de Pau, nam Lando Norris resoluut de leiding voor Günther en Ilott. Ook na een safety car periode tengevolge een sortie van David Beckmann (Van Amersfoort Racing) bleef Norris het peloton aanvoeren. Maar op tien minuten van het vallen van de vlag ging Norris in de fout en gng de vangrails in. Günther nam de leiding over en won voor Callum Ilott en Ralf Aron. Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) pakte andermaal de vierde plaats, Joel Eriksson (Motopark) sloot de op vijf af.

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 21 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau Grand Prix.