van der Horst

Fia F3: Norisring: Maximilian Günther wint race 1

Podium race 1 Norisring
Podium race 1 Norisring
Maximilian Günther (Prema Powerteam) heeft de eerste race voor het FIA F3 European Championship op de Norisring gewonnen. Het was een race met veel incidenten waar de rivalen van de Duitse rijder in de fout gingen en hem alzo als het ware de zege cadeau deden. De strijd om de overwinning ging eigenlijk tussen de Britten Jake Hughes (Hitech GP) en Lando Norris (Carlin), maar beide rijders haakten in elkaar waarna Hughes de strijd moest staken en Norris 20 seconden straftijd toebedeeld kreeg.
  • Powercars
Günther stond vierde op de startgrid, maar al snel ging hij voorbij Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) en nestelde zich in het spoor van Norris. Achter de drie koplopers volgden de incidenten elkaar op waarbij onder meer Callum Ilott (Prema Powerteam), Jehan Daruvala (Carlin) en Joey Mawson (Van Amersfoort Racing) het strijdtoneel moesten verlaten. Na een Full Course Yellow besloot Noris zijn kans te wagen, maar de bolide van de Brit reed die van leider Hughes aan. Voor Hughes was de race over, maar Norris werd na de aankomst bedacht met een straftijd van 20 seconden en viel terug naar plaats elf. Günther kreeg zo de zege in de schoot geworpen, Piquet werd tweede en Guan Yu Zhou (Prema Powerteam) palmde de laatste podiumplaats in. Joel Eriksson (Motopark), de leider in de puntenstand vertrok van op de zeventiende plaats maar werd na een mooie remonte nog vierde. Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) sloot de top vijf af.

Foto: FIA F3 European ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons