FIA F3: Nürburgring: Twee nieuwe zeges voor Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) blijft domineren op de Nürburgring, nadat de Zweed vrijdag al de pole pakte voor alle drie races won hij een dag later de twee eerste races. Zowel in race 1 als race 2 reed Rosenqvist van start tot finish aan de leiding. Hij heeft nu 65,5 punten voorsprong op Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) en staat dicht bij het behalen van de titel in het FIA F3 European Championship.
Start race 1
Rosenqvist was ongenaakbaar in race 1 op de Nürburgring en vertrokken van op de pole reed hij van bij de start tot het einde van de race op kop. Zijn tegenstander in het kampioenschap, Antonio Giovinazzi verprutste zijn start viel terug en eindigde maar op tiende plaats. De twee overige podiumplaatsen gingen naar Nick Cassidy (Prema Powerteam) en Callum Ilott (Carlin). Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) beperkte de schade met een vierde plaats maar maakt nog weinig kans op de titel. De vijfde positie was voor Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), de zesde plaats ging naar Marcus Pommer (Motopark).

Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Ook in de tweede race was Rosenqvist dominant en zelfs een safety car procedure deed de Zweed niet wankelen die weer gans de wedstrijd vooraan reed. Giovinazzi reed een mooie race hij eindigde op de tweede plaats na als vierde gestart te zijn, maar hij ziet Rosenqvist uitlopen in het kampioenschap. Lance Stroll (Prema Powerteam) pakte de laatste podiumplaats, de top vijf werd verder vol gemaakt door Jake Dennis (Prema Powerteam) en Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 26 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.