van der Horst

FIA F3 World Cup: Yokohama exclusieve bandenleverancier

Yokohama
Yokohama
De Japanse bandenfabrikant Yokohama zal de FIA Formule 3 voorzien van banden tijdens de Macau Grand Prix. Deze in het kader van de tweede editie van de FIA F3 World Cup verreden wedstrijd vindt dit jaar plaats van 16-19 november.
  • Powerkit.shop
Alle deelnemers tijdens de tweede FIA F3 World Cup op het Guia circuit zullen het Yokohama rubber gaan gebruiken. Deze banden zijn door de FIA in samenwerking met de promotor exclusief gekozen voor dit evenement. Door gebruik te maken van een unieke specificatie voor de FIA F3 World Cup, moeten de rijders meer aan elkaar gewaagd zijn. De teams beschikken over 7 bandensets voor droge omstandigheden en 6 setjes voor de natte condities.

Het programma voor de FIA F3 World Cup op Macau zal bestaan uit twee vrije trainingen en twee kwalificaties van elk 40 minuten. Er zal één kwalificatierace plaatsvinden van 10 ronden en een hoofdrace van 15 ronden. De Japanse bandenleverancier zal ook nog een testsessie organiseren om de deelnemers optimaal voor te bereiden. Hierbij zal het vernieuwde aerodynamische pakket voor de Formule 3 gebruikt gaan worden om teams en rijders geen onderling voordeel te verschaffen.

Tekst: Michel Helders - Foto: Hans Van Onsem

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 27 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons