van der Horst

FIA kondigt nieuwe internationale F3 serie aan voor 2019

Start GP de Pau Formule 3 2017
Start GP de Pau Formule 3 2017
Zoals al verwacht werd heeft de FIA besloten om vanaf 2019 een internationale F3 serie op te zetten die zowel de GP3 Series als het FIA F3 European Championship zal vervangen. Op die wijze beschikt de FIA over een geordende structuur die met de F4, F3 en F2 jonge rijders toelaat geleidelijk door te groeien naar de formule 1.
  • Hamofa Performance
GP3 Series @ Spa
GP3 Series @ Spa
In tegenstelling tot het huidige Europees formule 3 kampioenschap zal de nieuwe internationale F3 serie een single make kampioenschap worden, er wordt dus slechts één chassis ontwerper toegelaten. De motor, ook beperkt tot één fabrikant zal ongeveer 350 pk moeten ontwikkelen. De FIA heeft nu een offerte-vraag uitgevaardigd voor een chassis ontwerper en motorleverancier voor het kampioenschap en is ook op zoek naar een promotor die de organisatie op zich neemt. Ook voor de banden wordt een unieke leverancier gezocht.

Ook vast staat dat de grid maximaal 24 wagens mag omvatten verdeeld over acht teams. De kalender zal bestaan uit negen of tien manches van ieder twee races. Er werd niets gezegd of die wedstrijden in het kader van de formule 1 wedstrijden worden verreden zoals nu het geval is voor de GP3 Series.

Foto's: FIA F3 European Championship & GP3 Series 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 22 september 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons