van der Horst

FIA WEC kortnieuws: Richelmi in LMP2, Kubica niet in LMP1

Stéphane Richelmi
Stéphane Richelmi
Stephane Richelmi neemt in dienst van Jackie Chan DC Racing deel aan het FIA WEC 'Super Season' 2018/19. De 28-jarige Monegask bemant samen met teamgenoten Ho-Pin Tung en Gabriel Aubry de Oreca 07 Gibson LMP2-bolide met startnummer 38.
Voormalig GP2-piloot Richelmi werd in 2016 met Signatech Alpine kampioen in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship. Ook schreef de Monegask samen met Nicolas Lapierre en Gustavo Menezes de klassewinst in de 24 Uur van Le Mans van dat jaar op zijn naam.

Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica ziet dan juist weer af aan deelname aan het FIA WEC 'Super Season' 2018/19. De reserve- en testrijder van het in het slop geraakte Formule 1-team van Williams kwam in aanmerking voor een plaats bij het LMP1-team van Manor. De 33-jarige Pool testte tweemaal succesvol met een Ginetta G60-LT-P1, maar heeft besloten om een zitje in het WEC toch te laten schieten. “De testsessies gingen goed, dat is het probleem niet. Het probleem is tijd”, vertelt Kubica tijdens een persconferentie in Warschau belegd door zijn sponsor Grupa Lotos. “Ik heb zeer weinig tijd tot mijn beschikking vanwege de verplichtingen bij Williams, dus heb ik ervoor gekozen om niet in het WEC te stappen. Ik focus me op de Formule 1 en mijn rol bij Williams. De laatste 45 dagen ben ik twee keer thuis geweest en om eerlijk te zijn weet ik echt niet meer wat mijn thuis is…” aldus de eenmalige Grand Prix-winnaar. In 2017 liet de snelle Pool ook al een deelname met het LMP1-team van ByKolles aan het uithoudingskampioenschap schieten.

Foto's: Martijn Wouters - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in FIA World Endurance Championship op woensdag 4 april 2018.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons