van der Horst

Mexico: Audi pakt zeer nipt de pole - Thuissucces in LMP2

Audi R18
Audi R18
Tijdens de kwalificaties voor de 6 Hours of Mexico was het uiteindelijk de Audi #8 van Duval/Di Grassi/Jarvis die, vroeg in de sessie al de bovenhand nemend, de pole pakte. Het was echter niet eenvoudig voor het merk met de vier ringen, de Porsches waren steeds heel dicht in de buurt, uiteindelijk moest de Porsche #2 van Jani/Lieb/Dumas slechts 42 duizendste van een seconde toegeven op de besttijd. Ook de tweede startrij kleurt Audi/Porsche met respectievelijk de zusterwagens #7 en #1.
RGR Sport by Morand Ligier JSP2
RGR Sport by Morand Ligier JSP2
De derde startrij is voor Toyota, dat met de #5 (Buémi/Nakajima) net wel en met de #6 (Sarrazin/Conway/Kobayashi) net niet binnen de seconde bleef van de poletijd van de Audi. In LMP2 zagen we overigens een kleine thuiszege voor de #43 RGR Sport by Morand die organisator Ricardo Gonzalez deelt met Felipe Albuquerque en Bruno Senna. Zij waren na vier opeenvolgende poles van G-Drive Racing de primus in LMP2, voor de #36 Signatech Alpine. Die bolide spinde in de handen van Nicolas Lapierre overigens met een rode vlag als gevolg met nog drieënhalve minuten op de klok. Tijdens de korte eindsprint zagen we overigens weinig tijdsverbeteringen.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
In LMGTE was het dit keer Aston Martin dat de eerste startrij innam, met de #95 (Thiim/Sörensen) voor de #97 (Stanaway/Turner). De #51 AF Corse Ferrari van Bruni/Calado staat op de tweede rij voor de #77 Dempsey Proton Racing Porsche van Lietz/Christensen. Davide Rigon en Sam Bird, tweede in het kampioenschap, deden het in hun #71 AF Corse Ferrari net iets beter dan kampioenschapsleiders Stefan Mücke en Olivier Pla (Ford GT #66), zij delen de derde rij. In GTE-Am tot slot ging de pole eveneens naar een Aston Martin; de #98 van Dalla Lana, Lamy en Lauda was nipt sneller dan de Abu Dhabi Proton Racing Porsche #88.

--- Uitslag Kwalificatie FIA WEC Mexico 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 2 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons