van der Horst

6H Spa: Audi #2 gaat voluit tijdens warm-up en pakt besttijd

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Tijdens de warm-up voor de 6H van Spa-Francorchamps reed het trio Kristensen - Duval - McNish naar een eerste tijd, voor de #3 Audi Audi Sport Team Joest Audi R18 e-tron quattro met de nieuwe aëro update. Het drietal Di Grassi - Gené - Jarvis bleef echter een seconde achter op haar zusterwagen. De #8 Toyota TS030 - Hybrid bleef dan weer bijna 3 seconden achter de #2 Audi, maar sloot wel de top-3 af.
De weinig belangrijke warm-up heeft weinig wereldschokkend nieuws ter wereld gebracht, zij het dat de #41 Greaves Motorsport Zytek Z11SN - Nissan van onder meer Chris Dyson niet aan de start zal komen aangezien het chassis geplooid werd tijdens de kwalificatie van gisterenavond, nadat de auto in de muur geparkeerd werd. 

Toyota Hybrid Racing - Toyota TS030 - Hybrid
Toyota Hybrid Racing - Toyota TS030 - Hybrid
De warm-up zelf werd dus door de Audi #2 als leider afgesloten en de Audi's lijken klaar om het prachtige weer hier in Spa te trotseren in hun gevecht voor een nieuwe mooie klassering en misschien wel een 1-2-3. Al lijkt vooral het aspect Le Mans nog altijd het belangrijkste voor de constructeur uit Ingolstadt. Toyota sloot met het 2012 model de top-3 af, al moest het trio Davidson/Buemi/Sarrazin wel bijna 3 seconden prijsgeven. 

G-Drive Racing Oreca - Nissan
G-Drive Racing Oreca - Nissan
In de LMP2- klasse was het de G-Drive Racing Oreca - Nissan van Rusinov/Martin/Conway die de besttijd op de tabellen wist neer te schrijven. De LMP2 onder Russische vlag bleef de Jota Racing Oreca en de OAK Racing Morgan van Olivier Pla voor. Het duo Kobayashi/Vilander was dan weer het snelste in de LMGTE Pro klasse voor de beide Porsche van het Team Manthey.

Elders op deze site treft u een fotoboek aan met beelden van de warm-up.

Foto's: Martijn Wouters



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons