van der Horst

Finaleraces: Belgium Racing doet goede zaak in BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens en Steven Brams kwamen afgelopen weekend in actie op Circuit Zandvoort, waar de BMW M2 CS Racing Cup Benelux de op een na laatste meeting van het seizoen 2021 afwerkte. De Belgium Racing-rijders hadden als opdracht om hun titelkansen te vrijwaren in de aanloop naar de seizoensfinale. Zij slaagden daarin, al werd het allerminst een walk in the park.
  • MF Racing

Am-Podium BMW M2 CS Racing Cup Benelux Long Race Zandvoort
Am-Podium BMW M2 CS Racing Cup Benelux Long Race Zandvoort
“Voor het eerst dit seizoen werden alle wedstrijden op één dag afgewerkt. Eerder dan winnen, wilden we dus vooral geen fouten maken”, verduidelijkt Joeri Janssens. “Helaas bleek de realiteit iets harder, want bij de eerste wedstrijd van de dag, raakte onze BMW M2 CS Racing zwaar beschadigd toen ik aan het einde van de race tegen de vangrail schoof nadat de banden plots grip verloren. Ik pakte uiteindelijk nog punten en beperkte daarmee de schade, maar daarmee was ook alles gezegd. Het team keek aan tegen heel wat herstellingswerk en ik vreesde dat we niet meer in actie zouden komen. Niets was echter minder waar, want dankzij een buitenaardse prestatie van ons Belgium Racing team, kon Steven nog geen twee uur later onder een staande ovatie van de volledige pitlane gewoon de pitbox buitenrijden richting de startgrid, om vervolgens te starten in zijn sprintrace. Bij de lange race  later op de dag konden we het team bedanken met een derde plaats in de algemene rangschikking. Een hels weekend dus, maar wel een zeer leerrijk weekend met bovendien een schitterende afsluiter.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
In een opgelapte wagen, streed Steven Brams met het mes tussen de tanden en daarbij knokte hij zich naar meerdere podiumplaatsen. “Ik ben eerst en vooral blij dat Joeri zonder kleerscheuren uit zijn crash kwam”, stelt Brams. “Het team leverde een topprestatie door in geen tijd de wagen terug op te lappen, waarbij ik op het allerlaatste nippertje richting de startgrid kon vertrekken onder luid applaus van onze concurrenten. Ik kon me geen nulscore veroorloven in de tussenstand en dus besloot ik om vanaf de start van mijn sprintrace te pushen. Het resultaat was een derde plaats in de algemene rangschikking en de zege in mijn klasse. Later op de dag volgde dan de kers op de taart toen Joeri en ik de lange race besloten op de derde plaats, waarbij ik in de allerlaatste ronde nog een podiumplaats veroverde. Een mooie beloning, zeker voor het team dat de ganse dag keihard gewerkt heeft om onze wagen racewaardig te krijgen. Bovendien ook een leuk verjaardagscadeau voor mijn dochter, die mee afgereisd was naar Zandvoort met mijn gezin.”

ProAm-Podium BMW M2 CS Racing Cup Benelux Sprint Race 2 Zandvoort
ProAm-Podium BMW M2 CS Racing Cup Benelux Sprint Race 2 Zandvoort
Marc Goossens, Belgium Racing Program Manager, zag hoe Belgium Racing collectief de rug rechtte in een moeilijk weekend. “Hoewel de opdracht vooraf eenvoudig leek, is racen vaak ook een kwestie van zeer snel inspelen op veranderende omstandigheden. Dat deed het team met verve en ik wil daarbij nadrukkelijk ook G&A Motors bedanken dat niet alleen voor nieuwe onderdelen zorgde maar ook een uitstekende service bood bij het herstellen van de wagen. Ook het applaus dat onze monteurs kregen toen de wagen de piste terug opstuurde na herstelling, was hartverwarmend. De belangrijkste vaststelling na het weekend is denk ik dat we, ondanks een zwaar beschadigde wagen, toch veel punten scoren in de strijd voor de titel. Uiteindelijk keren we terug naar België met vijf podiumplaatsen. Zowel Steven als Joeri houden bovendien hun titelkansen gaaf richting de seizoensfinale die over twee weken wordt verreden in het Nederlandse Assen.”

Persbericht Belgium Racing TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op woensdag 20 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons