van der Horst

Ford Fiesta Sprint Contest gaat op zoek naar jong, onbekend talent (M/V)

Ford Fiesta Sprint Cup Belgium
Ford Fiesta Sprint Cup Belgium
Wie herinnert zich nog hoe Thierry Neuville in 2008 in de spotlight kwam te staan en een zitje versierde in de Ford Fiesta Trophy? De huidige WK-ster won dat jaar het stuurwiel van de Ford RACB Rally Contest en mocht zich aldus opmaken voor een campagne in het BK Rally. Anno 2019 wil men op dezelfde manier op zoek gaan naar nieuw, jong talent en hiervoor organiseert V-Max Racing Management in samenwerking met de indoorkarting van Kortrijk, Poperinge, Waver en Eupen de genaamde Ford Fiesta Sprint Contest. De eindprijs van deze talentenjacht? De winnaar krijgt een full seizoen aangeboden in de Ford Fiesta Sprint Cup!
Zegt Dick van Elk, tevens promotor van zowel de Nederlandse als de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup: “De ervaring heeft ons geleerd dat sommige talenten verloren dreigen te gaan door het gebrek aan de nodige fondsen en omdat de karting nog altijd een ideale kweekvijver blijft, willen wij in samenwerking met deze vier Belgische indoorkart circuits nog onbekende talenten detecteren en hen een kans geven om aan de start te verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup.”

Het doel is om Belgische jongeren van 16 tot 24 jaar te laten deelnemen aan de eerste selecties die vanaf 19 april zullen plaatsvinden in de betrokken Belgische indoorkart circuits. Om echt een onbekend talent te ontdekken, worden coureurs die in 2018 al deelnamen aan de Ford Fiesta Sprint Cup niet weerhouden.

“Op basis van de 8 snelste rondetijden en twee Wildcards per indoorkarting krijgen aldus veertig gelukkigen een ticketje voor de halve finale op één bepaalde indoorkarting,” verduidelijkt Kristof  Goethals van Worldkarts in Kortrijk en Euro Kart in Poperinge. “Daarop gaan de tien snelsten door naar de finale, en volgen er nog meer doorgedreven proeven.”

De kandidaten moeten immers meer kunnen dan alleen maar hun speed tonen in karting.

“In de huidige autosport is het even belangrijk om aardig voor de dag te komen tegenover sponsors, partners en media,” stelt Ghislain de Mévius van Wavre Indoor Karting. “Ik ben goed geplaatst om dat te beamen want destijds geraakte ik tot in de finale van de eerste Contest, die werd gewonnen door Anthony Martin, en dat had niet alleen te maken met mijn stuurmanskunst.”

Na de verschillende extra opdrachten – gesprek met de jury, examen over reglementen, een pseudo tv-interview –, en eliminatie op basis van de chrono kennen we de namen van de drie kandidaten voor de super finale.

Het is uiteindelijk de chrono en een neutrale jury die zal oordelen over het doen en laten van de drie kandidaten en uiteindelijk de naam van de winnaar van de Ford Fiesta Sprint Contest. Hij of zij zal op 1 en 2 juni op Circuit Zolder debuteren in de Ford Fiesta Sprint Cup en het er opnemen tegen de gevestigde waarden en andere nieuwkomers. Dan zullen we meteen weten of de Ford Fiesta Sprint Contest een… nieuwe Thierry Neuville heeft voortgebracht!

In Eupen en meerbepaald de Oostkantons zijn ze alvast zeer fier dat zij betrokken zijn in het detecteren van jonge talenten.

“Uiteraard zou het leuk zijn dat er opnieuw iemand ‘van bij ons’ zich in de kijker kan rijden,” lacht Evelien Bonneux van Karting Eupen. “Daarom waren wij meteen enthousiast over het concept om via selecties in indoorkarting een jong talent op te sporen en hem/haar een eerste kans te geven. Karting en in het bijzonder indoorkarting blijft een ideale instapklasse om jongeren te laten proeven van de racerij.”

Eén zaak staat nu al vast: na het ontdekken van jonge kampioenen in wording in de 1ste editie van de Ford Fiesta Sprint Cup, weten we nu al dat het tweede seizoen van deze unieke Ford-sprintracerij evenzeer borg zal staan voor het laten ontluiken van andere jonge welpen!

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 16 april 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons