van der Horst

FordStore Feyaerts kiest voor Giovanni Van Lil

Giovanni Van Lil
Giovanni Van Lil
Onder de Kerstboom van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup vonden we alvast een mooi geschenk en dat is het akkoord dat werd beklonken tussen FordStore Feyaerts en Giovanni Van Lil!
Dat FordStore Feyaerts voor hun vijfde seizoen kiest voor ex-Junior Giovanni Van Lil als kopman maakt duidelijk dat de mannen van Tom Feyaerts resoluut voor nieuwe titels gaan, nadat zij eerder al twee keer kampioen werden in het Ford Dealer Team Championship en met Kenny Herremans in 2020 ook het BK wonnen! 

“Van zodra Kenny ons te kennen gaf dat een vijfde seizoen voor hem geen optie meer was, wisten wij dat we moesten uitkijken naar een andere topper,” stelt team owner Tom Feyaerts. “Vooral omdat ik ondertussen had besloten de helm aan de haak te hangen en FordStore Feyaerts rechtstreeks nog slechts één auto zou laten rijden. Om de handschoen opnieuw te kunnen opnemen tegenover onze collega-concessiehouders zoals Vanspringel en Peerlings hadden we een sterk figuur nodig en op basis van zijn goede resultaten viel de keuze daarom op Giovanni Van Lil.” 

Giovanni Van Lil
Giovanni Van Lil
De bijna 27-jarige Van Lil eindigde in 2019 slechts 4de in de Junior-eindstand, maar hij was één van de weinige Junior-rijders die zich niet beperkte tot de strijd in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup. Op Circuit Zandvoort tijdens het Blancpain-weekend speelde hij in Race 1 even buffer tussen Derdaele en Longin en in de proloograces van de TCR Spa 500 eindigde hij in Race 1 4de algemeen, achter het trio Huart-De Saeger-Herremans. En dan was er het beeld dat hij tijdens de Finale Races vanop de “pole position” plaats zou genomen hebben voor de auto’s van, aub, Derdaele, De Saeger, Longin en Herremans. Die plek op de grid bleef evenwel leeg, omdat hij in een poging om nog een snellere ronde af te haspelen een fatale stuurfout maakte en de witte Fiesta in die mate zwaar beschadigde dat het uitgesloten was om vooralsnog aan de start te verschijnen… 

“Ja, wij weten dat Giovanni snel, maar niet altijd foutloos stuurde,” beaamt Tom. “De Fiesta Cup is dan ook een zeer goede leerschool en vraagt goede leermeesters. De voorbije seizoenen heeft de kleine structuur van FordStore Feyaerts met onze vaste mecaniciens Raf Pireyn en Joris Vanhoovels getoond dat wij niet moeten onderdoen voor professionele formaties en wij zijn ervan overtuigd dat wij Giovanni de juiste omkadering kunnen geven die hem moet toelaten te groeien en, vooral, een rol van betekenis te spelen in de strijd voor de twee Belgische titels.” 

Voor Giovanni Van Lil komt het aanbod van FordStore Feyaerts als geroepen. Na dat eerste seizoen in de Ford-merkencup probeerde Giovanni, zoals steeds voluit gesteund door vader Paul, hoger te viseren. Maar dat wou vooral op financieel vlak niet meteen rondgeraken. 

“Qua budget is en blijft de Ford Fiesta Sprint Cup de meest haalbare formule,” zegt Giovanni die nog steeds aan de start komt met het #94. “Bovendien ben je alléén verantwoordelijk over het resultaat – goed of slecht –, dien je geen rekening te houden met co-rijders en alle belangstelling, aandacht in de media gaat hierdoor naar slechts één rijder. Daarom hebben wij de draad opgenomen met de organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup en kregen we weet van de plannen van FordStore Feyaerts. Dat ik voor FordStore Feyaerts zou kunnen aantreden was voor onze sponsor DaXperience een bewijs dat zij hun centen op het juiste paard zouden inzetten en daarop kwam het snel tot een akkoord. Het is aan mij om dat vertrouwen te  verzilveren met klinkende resultaten. Ik heb in dat eerste jaar in de Ford Fiesta Sprint Cup enorm veel geleerd en de nodige lessen getrokken uit gemaakte fouten. In zuivere snelheid heb ik getoond dat ik aan de spits een aardige deun kan meeblazen. Nu is het aan mij om dat écht waar te maken!” 

Na de testdag op 3 maart op Circuit Zolder, wordt gedurende het weekend van 9 en 10 april op Circuit Zandvoort met de Super Madness de start gegeven van wat het vijfde jaar wordt van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup. 

Persbericht Ford Fiesta Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 18 januari 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons