van der Horst

Formula European Masters gaat niet door

European Formula 3 Championship
European Formula 3 Championship
Nadat de FIA besloten had om de GP3 Series om te dopen tot Formule 3 International was er geen plaats meer voor het FIA F3 European championship. Deze laatste serie, die jaren vooral in het voorprogramma van de DTM verreden werd, hoopte een doorstart te kunnen maken, maar mocht van de FIA de naam Formule 3 niet gebruiken. Onder de hoede van de “Formel 3 Vermarktungs GmbH” werd een kampioenschap opgezet onder de naam Formula European Masters dat gebruikmaakt van de "oude" Formule 3-chassis. Volgende week stond een eerste testdag gepland op het Circuit van Misano, maar de interesse voor de serie blijkt gering en slechts zes rijders schreven zich in waarop de organisatie besloot het hele kampioenschap te schrappen.
Mick Schumacher - Prema Powerteam
Mick Schumacher - Prema Powerteam
Naast de nieuwe Internationale Formule 3 voorziet de FIA ook regionale F3 kampioenschappen en ook de Formule Renault Eurocup wordt vanaf dit jaar verreden met wagens die voldoen aan het nieuwe F3 reglement. Daarnaast is er nog steeds de EuroFormula Open dat gebruikmaakt van de vorige generatie Formule 3 wagens. Te veel kampioenschappen dus en de geplande doorstart van het FIA F3 European championship onder de noemer Formula European Masters maakte bijgevolg weinig kans.

De wedstrijden van de Formula European Masters die zouden doorgaan in het voorprogramma van de DTM wedstrijden, zo ook op Circuit Zolder, komen dus te vervallen. Ook de testdag voorzien op Circuit Zolder op 11 april gaat niet door. Gezien de Formula European Masters in het voorprogramma van de DTM-wedstrijden moest rijden, rijst de vraag of organisator ITR zelf voor een vervanging gaat zorgen. Naast de DTM, reist ook de het F3-vrouwenkampioenschap W Series mee, terwijl in België ook het Belcar Endurance Championship in de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma staan.

Foto's: FIA F3 European Championship & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 22 maart 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons