van der Horst

Barcelona: Race 1: Podium voor Vandoorne – Magnussen kampioen

Kevin Magnussen - Dams
Kevin Magnussen - Dams
Al na de start lagen de posities voor het podium vast, Kevin Magnussen profiteerde optimaal van zijn polepositie en nam bij aanvang van de race de leiding voor Will Stevens. Stoffel Vandoorne kwam goed weg en verschalkte William Buller voor de derde plaats. De race werd al na de eerste ronde geneutraliseerd vanwege een massale crash in de tweede bocht, maar eens de herstart gegeven, veranderden de eerste drie posities niet meer. Magnussen reed vlot naar de overwinning met Stevens in zijn kielzog, Vandoorne kwam als een eenzame derde over de lijn, onvoldoende om de Deen de titel te ontzeggen.
Podium race 1
Podium race 1
Niemand kon Kevin Magnussen de zege ontzeggen deze namiddag, de Deen kwam goed weg bij de start en alleen Will Stevens kon in zijn spoor blijven. Magnussen had echter weinig moeite om de Brit achter zich te houden ondanks een enkel foutje en zijn zege kwam dan ook niet in gevaar. Een zesde plaats was voor de Deen al voldoende om kampioen te worden, maar hij vierde zijn titel met een overwinning en wordt zo de waardige opvolger van Robin Frijns, kampioen in 2012. Stoffel Vandoorne reed een mooie race, maar kon niets doen tegen de overmacht van Magnussen, de Belg ging bij de start voorbij William Buller maar na de herstart kon hij het tempo van de twee eersten niet aanhouden. Achter Vandoorne werd er hevig gestreden tussen Buller en Antonio Félix da Costa voor de vierde plaats een strijd die uiteindelijk in het voordeel van laatstgenoemde beslist werd.

Crash tussen Sorensen en Melker
Crash tussen Sorensen en Melker
Vlak na de start deed er zich een serieuze crash voor nadat Marco Sorensen en Nigel Melker mekaar raakten waarbij de Lotus-rijder over de kop ging en in de zandbak belandde. In het geharrewar reden nog verschillende rijders op elkaar in met een opgave voor Norman Nato, Marlon Stockinger en Yann Cunha als gevolg. Ook Arthur Pic, Andre Negrão en Sergey Sirotkin moesten later de wedstrijd nog verlaten met schade aan de wagens opgelopen bij de startcrash. In de laatste fase van de race zorgde de Rus Nikolay Martsenko nog voor een tweede spectaculaire crash nadat hij veel te laat remde in een poging om voorbij Michael Aleshin en Christopher Zanella te geraken en beide wagens raakte. Een opgave voor alle drie deelnemers was het gevolg. De vele incidenten hadden tot gevolg dat  minder dan de helft van de 25 gestarte wagens de finish haalde, een zieke Jazeman Jaafar startte niet.

Uitslag Formula Renault 3.5 Barcelona race 1

01. Kevin Magnussen (Dams) 27 ronden
Kevin Magnussen - Dams
Kevin Magnussen - Dams

02. Will Stevens (P1 by Strakka ) +0.849
03. Stoffel Vandoorne (Fortec ) +11.582
04. António Félix da Costa (Arden Caterham) +23.899
05. William Buller (Zeta) +29.431
06. Zoel Amberg (Pons) +30.196
07. Matias Laine (P1 by Strakka) +33.363
08. Daniil Move (Comtec ) +37.209
09. Pietro Fantin (Arden Caterham) +42.491
10. Oliver Webb (Fortec) +43.543
11. Lucas Foresti (Comtec) +46.306
12. Nico Müller (Draco) +1:14.850

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 19 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Catalunya.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons